Actrices Sophia Loren en Jayne Mansfield in 1957.
Volledig scherm
PREMIUM
Actrices Sophia Loren en Jayne Mansfield in 1957. © getty images

Blote lichaamsdelen showen is hip, maar tegelijkertijd vreselijk ouderwets

Bloot tonen mag dan hip zijn, nieuw is het niet. Van de diep uitgesneden decolletés aan de Europese hoven tot de hoog ingesneden badkleding met een glansrol voor de liezen: al eeuwen laat de mode lichaamsdelen onbedekt.

21 reacties

 • Eric Aerts

  4 maanden geleden
  Totaal geen problemen mee, mijn bouwjaar is 1965.
 • johan van Oevelen

  4 maanden geleden
  tja, dankzij de smartphones (camrea) en social media internet zijn we niet preutser geworden, wel 400% voorzichtiger met eigen bloot. Er zijn nog altijd mannen (en vrouwen) die anderen voor welke reden dan ook ongevraagd liggen te filmen of foto's van te nemen. Toestemming vragen: dat respect bestaat ni meer. Ik vind het jammer, Van mij mag iedereen zo bloot als hij wilt rondlopen. Iedereen heeft een persoonlijke mening, hou die dan ook persoonlijk ;)
 • Eddy Jans

  4 maanden geleden
  Zij die hiermee moeite hebben moeten er niet naar kijken dan hoeven ze er zich niet over op te winden. Laat iedereen nog een beetje vrijheid in doen en laten .
 • Hilde Janssens

  4 maanden geleden
  Niemand neemt aanstoot aan een vrouw met een kleine boezem en diep decolleté. Een vrouw met dezelfde outfit maar met grote borsten is een hoer en provocatief? En wat met al die mannen in te kleine shorts en ontbloot bovenlijf in de zomer? Moeten we die als vrouw dan ook massaal seksueel gaan intimideren? Alé ja, als die man dan ook gespierd is he. Want te dik, te mager,... niet provocatief!
 • Jan Voet

  4 maanden geleden
  Liever ouderwets hip dan modern preuts en bekrompen.