Majid had voor zijn vrouw Soumaya een groot boeket bloemen meegenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Majid had voor zijn vrouw Soumaya een groot boeket bloemen meegenomen. © Xavier Piron / Photonews

Bloemen en tranen van geluk bij evacuatie Afghanen: “Ik had mijn vader al een jaar niet meer gezien”

Het was een emotioneel weerzien aan de kazerne van Peutie voor de familie en vrienden van een 240-tal Belgen dat uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel geëvacueerd werd. Na weken of zelfs maanden geduld zagen ze eindelijk hun vader, vrouw of man terug. Sommigen trokken hun mooiste pak aan voor hun vrouw, anderen konden de tranen niet bedwingen terwijl ze vol ongeduld op hun vader wachtten. “Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben.”

 1. Na familiedrama: politie voerde vier interventies uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man
  Dendermonde

  Na familiedra­ma: politie voerde vier interven­ties uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man

  Na het Dendermondse familiedrama afgelopen weekend, waarbij de 33-jarige Ismail Y. zijn zwangere vrouw en zoontje doodde, raken meer en meer details bekend over de gezinssituatie. Zo moest de politie zeker vier interventies doen wegens intrafamiliaal geweld in de Zeelse woning waar Y. vroeger woonde met zijn vrouw Cennet K. (28) en hun kind. Cennet heeft daarbij nooit officieel klacht willen indienen tegen haar man.
 2. Burgemeesters van kleine gemeenten gaan strijd aan tegen verplichte gemeentefusies: “Partijen moeten kleur bekennen”
  67

  Burgemees­ters van kleine gemeenten gaan strijd aan tegen verplichte gemeentefu­sies: “Partijen moeten kleur bekennen”

  Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans (Dorpspartij) wil met een burgemeestersfront een tegenoffensief inzetten tegen verplichte gemeentefusies. “Het is hoog tijd dat alle Vlaamse partijen eens kleur moeten bekennen tegen de Vlaamse verkiezingen in mei 2024, zodat de kiezer dan tenminste duidelijk op voorhand weet welke partij al dan niet hun dorp wil afschaffen”, aldus Reekmans in een persbericht.