Klikken en swipen door de living: bij Hillewaere Vastgoed zijn er elke dag 1.100 virtuele tours. "Vijftig keer meer dan het aantal echte plaatsbezoeken."
Volledig scherm
PREMIUM
Klikken en swipen door de living: bij Hillewaere Vastgoed zijn er elke dag 1.100 virtuele tours. "Vijftig keer meer dan het aantal echte plaatsbezoeken." © RV

'Blind gekocht' wordt dagelijkse kost: in populaire regio's gaat huizenjacht steeds vaker digitaal

Een huis kopen zonder het écht gezien te hebben? Gebeurt alleen op tv, zou je denken. Maar niets is minder waar: sinds corona beslissen mensen gewoon na een virtuele tour over de belangrijkste aankoop van hun leven. "En dat zal in de toekomst steeds vaker zo zijn, zeker in de populairste regio's", zeggen makelaars.

 1. Eddy en Christa Planckaert stellen hun Frans kasteel voor: “Het wordt helemaal anders dan ‘Chateau Meiland’”
  PREMIUM
  Showbizz

  Eddy en Christa Planckaert stellen hun Frans kasteel voor: “Het wordt helemaal anders dan ‘Chateau Meiland’”

  De Planckaerts die in Frankrijk een bouwvallig kasteel omtoveren tot een blinkende chambre d’hôte. Dat wordt de rode draad in de nieuwe realityreeks ‘Chateau Planckaert’ later dit jaar te zien op Eén. De hele familie is er volop in de weer. “Gekocht van een Nederlandse regisseur die weleens een erotische film durfde te maken”, lacht Eddy Planckaert (61). Hij en vrouwlief Christa vertellen honderduit over hun kasteel, van de vleermuizen in de kelder tot het beperkte renovatiebudget. En over hun toekomstplannen. “Als het aan mij lag, verhuisden we morgen al naar Frankrijk.”
 2. Wat is je woning waard? Deze 5 factoren bepalen de prijs van je huis of appartement

  Wat is je woning waard? Deze 5 factoren bepalen de prijs van je huis of apparte­ment

  Wij Belgen hebben dan wel een baksteen in onze maag, toch kopen we steeds vaker ons eigen stekje. Als verkoper is het daarom een goed moment om je woning op de markt te zetten. Maar hoe bepaal je de waarde van je eigendom? Is het simpelweg de som van alle bewoonbare vierkante meters? Moet je stomweg het aantal slaapkamers tellen? Of is vooral de ligging een goede graadmeter? Wel, al die zaken en vele anderen geven vorm aan de eindrekening. Met deze 5 factoren kan je echter al goed schatten hoeveel men voor jouw woning neertelt.
 1. Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapkamers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”
  PREMIUM

  Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapka­mers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezocht Yannick Segers van ERA Peeters & Verboven een nieuwbouw in Kampenhout en licht hij de plus- en minpunten van de woning toe.
 2. Philip (38) en Nathalie (37) lieten hun huis schatten: “Ik schrik ervan dat we de waarde naar 600.000 euro kunnen brengen”
  PREMIUM

  Philip (38) en Nathalie (37) lieten hun huis schatten: “Ik schrik ervan dat we de waarde naar 600.000 euro kunnen brengen”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Wij sturen daarom een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Christine Wallaert van ’t Waterhuys Vastgoed een vrijstaande woning in Schilde en legt ze uit welke zaken je huis extra waarde geven.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement