Een beeld uit 'Femme de la rue', de documentaire die Sofie Peeters in 2012 maakte over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen.
Volledig scherm
Een beeld uit 'Femme de la rue', de documentaire die Sofie Peeters in 2012 maakte over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen. © RV

'Blijf van mijn lijf': Brussel lanceert eerste Belgische applicatie tegen intimidatie op straat

Brussels staatsecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) heeft vandaag de app 'Blijf van mijn lijf' gelanceerd. Samen met de vzw "Touche Pas A Ma Pote" ontwikkelde ze een app waarop vrouwen en mannen melding kunnen maken van straatintimidatie en omstanders kunnen mobiliseren om te komen helpen.

7 reacties

 • SAM Bedfort

  5 jaar geleden
  Dit doet me denken aan het advies van de Berlijnse burgemeester nadat er duizend vrouwen verkracht werden op oudejaarsavond. Haar advies was toen om op armlengte afstand te blijven. Het is onwaarschijnlijk wat deze legislatuur verzint.
 • SAM Bedfort

  5 jaar geleden
  Dat zal indruk maken. Politie komt zelfs te laat, wanneer op de snelwegen huwelijksfeesten georganiseerd worden. Wat zouden ze hier dan mee gaan doen?
 • Gabriele Frontini

  5 jaar geleden
  Ik ben bang dat deze app te veel misbruikt zal worden door vrouwen ...
 • bruno dutry

  5 jaar geleden
  waar gaan we naar toe, enkel mannen zoals in de moslimwereld of moeten we onze mooie vrouwen/cultuur opsluiten. denk het niet. Go HOME en laat onze wereld voor wat het is.
 • Yolanda Aleven

  5 jaar geleden
  Ja, natuurlijk, dat schorremorrie zal zich zeker laten beteugelen door een appje ...
 1. Louche ‘voetbalmakelaar’ veroordeeld tot vijf jaar cel voor neptransfers: “Een oplichter pur sang”
  Antwerpen

  Louche ‘voetbalma­ke­laar’ veroor­deeld tot vijf jaar cel voor neptrans­fers: “Een oplichter pur sang”

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Antwerpse Nederlander Bram Schrier vrijdag veroordeeld tot vijf jaar cel en 8.000 euro boete voor oplichting, schriftvervalsing en het witwassen van geld. De zestiger had zich jarenlang als een gerenommeerd voetbalmakelaar voorgedaan om mensen geld te kunnen aftroggelen. Hij maakte een twintigtal slachtoffers in totaal bijna drie miljoen euro afhandig.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.