Een beeld uit 'Femme de la rue', de documentaire die Sofie Peeters in 2012 maakte over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen.
Volledig scherm
Een beeld uit 'Femme de la rue', de documentaire die Sofie Peeters in 2012 maakte over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen. © RV

'Blijf van mijn lijf': Brussel lanceert eerste Belgische applicatie tegen intimidatie op straat

Brussels staatsecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) heeft vandaag de app 'Blijf van mijn lijf' gelanceerd. Samen met de vzw "Touche Pas A Ma Pote" ontwikkelde ze een app waarop vrouwen en mannen melding kunnen maken van straatintimidatie en omstanders kunnen mobiliseren om te komen helpen.

  1. Vorige week 2 dagen met meer dan 10.000 besmettingen, bijna 2.500 coronapatiënten in ziekenhuizen

    Vorige week 2 dagen met meer dan 10.000 besmettin­gen, bijna 2.500 coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

    De coronacijfers in ons land blijven steil verder klimmen. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 7.876 per dag. Vorige week werden op zeker twee dagen meer dan 10.000 bevestigde besmettingen gerapporteerd. Volgens geüpdatete cijfers van Sciensano waren er dinsdag 12.051 nieuwe besmettingen en woensdag 10.932. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan. Van 12 tot 18 oktober waren er gemiddeld 251,9 ziekenhuisopnames per dag, exact een verdubbeling tegenover een week eerder.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement