Op alle zinloze attesten stempelen de deelnemende artsen een blauwe krokodil, een symbool voor bureaucratische nonsens.
Volledig scherm
Op alle zinloze attesten stempelen de deelnemende artsen een blauwe krokodil, een symbool voor bureaucratische nonsens. © zinloosattest.be

Blauwe krokodilstempel op doktersattest? Dan protesteert je huisarts mee tegen zinloze attesten

Wie binnenkort een blauwe krokodil op zijn doktersbriefje ziet verschijnen, heeft een huisarts die mee protesteert tegen de administratieve rompslomp van overbodige attesten. Zinloze attesten, zoals de zogenaamde paraplu-attesten, maar ook korte ziektebriefjes, zorgen voor een overbelasting van artsen en kosten handenvol geld aan de maatschappij, aldus Jong Domus, de werkgroep van jonge huisartsen.

0 reacties

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Kamer rusthuisbewoner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaatste optie”
  PREMIUM
  25

  Kamer rusthuisbe­wo­ner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaat­ste optie”

  Een bewoonster van rusthuis Eureka in Evere bij Brussel werd vier jaar opgesloten in haar kamer. Volgens het personeel is ze agressief naar werknemers en naar medebewoners: “Haar familie heeft een plaats gezocht in de psychiatrie maar die hebben ze niet gevonden.” Het rusthuis staat sinds begin deze maand onder verhoogd toezicht wegens personeelstekort.