Beschuldigde Xavier Van Dam in de rechtbank. Rechts slachtoffer Wivinne Marion en haar gezin.
Volledig scherm
Beschuldigde Xavier Van Dam in de rechtbank. Rechts slachtoffer Wivinne Marion en haar gezin. © BELGA

Black-out of pure psychopaat? Proces gestart tegen man die joggende arts (42) ontvoerde, wurgde en in koffer van wagen in rivier dumpte

In Namen is het assisenproces gestart tegen Xavier Van Dam (31). De man wordt beschuldigd van het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van Wivinne Marion (42). De arts en moeder van twee was op de ochtend van 1 november 2018 aan het joggen in Namen, toen haar pad dat van Van Dam kruiste. Ze zou het niet navertellen.

  1. Tegenstrijdige verklaringen, een twijfelachtig pv en camerabeelden: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)
    PREMIUM
    19

    Tegenstrij­di­ge verklarin­gen, een twijfelach­tig pv en camerabeel­den: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)

    “We hebben het besproken met drie, dat gebeurt heel snel.” Dat verklaarde één van de agenten aan Comité P, die hen confronteerde met de beslissing om Jim Cooreman (36) niet naar een dokter maar naar een cel te brengen. Het onderzoek naar de dood van Jim Cooreman - die twee jaar geleden in een politiecel stierf - zit vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws, die de verhoren met Comité P konden bekijken. De agenten riskeren nu een vervolging voor zijn dood.