Vlaams fractieleider van Groen Björn Rzoska.
Volledig scherm
Vlaams fractieleider van Groen Björn Rzoska. © Photo News

Björn Rzoska: “Was ik Wouter Beke, dan had ik ontslag genomen”

Vlaams fractieleider van Groen Björn Rzoska zegt in De Zondag dat hij ontslag genomen zou hebben als hij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zou zijn geweest. “Hij moet vooral zélf in de spiegel kijken. Was ik in zijn plaats, dan had ik ontslag genomen. Hij is politiek verantwoordelijk voor wat fout loopt. Ik heb bovendien geen leiderschap gezien van hem.”

  1. Beke: “We waren voorbereid op een virus, maar niet op dit virus”

    Beke: “We waren voorbereid op een virus, maar niet op dit virus”

    "We waren voorbereid op een virus, maar niet op dit virus.” Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke gezegd in de coroncommissie van het Vlaams Parlement. De CD&V-minister verdedigde er zijn aanpak van de crisis en kondigde een pakket initiatieven aan om de woonzorgcentra te wapenen voor de toekomst en een mogelijke tweede golf. Zo belooft hij het personeel van de woonzorgcentra een "gelijkwaardige loonsverhoging" als het personeel van de ziekenhuizen. De verzamelde oppositie beukte na de verdediging van zijn beleid stevig op hem in.
  2. Coronacommissie komt met aanbevelingen voor woonzorgcentra: mondmaskers, kleurcodes en meer aandacht voor welzijn

    Coronacom­mis­sie komt met aanbevelin­gen voor woonzorg­cen­tra: mondmas­kers, kleurcodes en meer aandacht voor welzijn

    Elk woonzorgcentrum moet een rollende stock aan beschermingsmateriaal voor minstens drie maanden aanleggen. De woonzorgcentra mogen ook niet zomaar volledig worden afgesloten van de buitenwereld. Dat staat in de eerste aanbevelingen van de coronacommissie in het Vlaams Parlement. De resolutie werd vrijdag unaniem goedgekeurd. “Bij de start van deze commissie had niemand kunnen denken dat de urgentie al zo snel daar zou zijn”, zei commissievoorzitter Björn Rzoska (Groen).