Minister-president Rudi Vervoort.
Volledig scherm
Minister-president Rudi Vervoort. © Photo News

Bits debat over naleving taalwetgeving in Brussel

taalwetgeving In het Brussels Parlement heeft een ontwerp van ordonnantie over de vereenvoudiging van het administratief toezicht op de gemeenten geleid tot een scherp debat tussen de Vlaamse partijen.

 1. Van Ranst: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren”
  Play

  Van Ranst bij HLN LIVE: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren”

  Viroloog Marc Van Ranst ziet ondanks een vertraging in de groei geen lichtpunt in de cijfers. “Ze gaan nog altijd omhoog, we dreigen af te stevenen op een hoog plateau voor een langere periode. Dat mag niet gebeuren”, klinkt het bij HLN LIVE. “Binnen Europa zijn we - na Tsjechië en Slovakije - het land met de meeste besmettingen. En Vlaanderen steekt daar dan nog eens bovenuit.”
 2. Damien Thiéry tekent beroep aan tegen niet-benoeming als burgemeester

  Damien Thiéry tekent beroep aan tegen niet-benoeming als burgemees­ter

  Kamerlid Damien Thiéry (MR) heeft zopas, zoals verwacht, bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het feit dat Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) de beslissing vernietigde die de gemeenteraad van Linkebeek op 29 februari goedkeurde om hem opnieuw voor te dragen als burgemeester van deze faciliteitengemeente. Het is deze legislatuur al de derde keer dat Thiéry bij dit rechtscollege een beslissing tot niet-benoeming als burgemeester aanvecht.