"Als u zich afvraagt waarom wij met uw partij niet willen samenwerken, heeft u net zelf het antwoord gegeven”, zei Somers tegen Dewinter.
Volledig scherm
"Als u zich afvraagt waarom wij met uw partij niet willen samenwerken, heeft u net zelf het antwoord gegeven”, zei Somers tegen Dewinter. © Belga

Bits debat na brandstichting in asielcentrum Bilzen: “Vlaams Belang doet mij denken aan een fractie in de Reichstag”

Een discussie in het parlement over de brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Bilzen is uitgedraaid op een bitse woordenwisseling tussen minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). "Laat ons afstand nemen van dat clubje daar, dat zich gedraagt als een bepaalde fractie in de Reichstag", zei Somers aan de Vlaams Belangfractie. 

137 reacties

 • Daniel Van Buggenhout

  2 jaar geleden
  Ik hoop nu , dat het voor veel mensen duidelijk is waar open VLD mee bezig is , al zeker waar Bart Somers mee bezig is , wat hij gedaan heeft , hoe hij uithaalt naar VB en gelijk ook naar bijna 900.000 stemmers , kan echt niet , dat gefuseerd manneke van Mechelen , mag voor mijn part uit functie gezet worden om nooit meer terug te keren !
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  Somers beweerd liberaal te zijn. Awel dat hij een referendum houd over heel het land. De enige vraag moet zijn, wil je een asielgebouw en asielzoekers in je achtertuin. Eens zien hoeveel er gaan zijn die dit willen. Dan gaat hij zich schamen van het slechte werk dat open VLD weeral heeft gedaan. Want als je zoiets wil doen, moet je mensen informeren, bevragen en vooral hun vragen met waarheid beantwoorden. Wie durft?
 • Jo Debacker

  2 jaar geleden
  De mensen worden niet opgefokt door "opruiende taal" van de partijen, de mensen worden opgefokt omdat de politiek geen gehoor geeft aan de mensen. Zelfde met de Somers, NIETS van de grieven van het volk komt ter sprake en verwijt daarbij nog eens 800.000 kiezers voor een bepaalde partij van nazisme… De mensen pikken dat niet meer man!
 • Ria Adams

  2 jaar geleden
  Mensen die andere uitmaken voor nazi zoals gebeurd met Francken en nu De Winter door een VLD kopstuk moesten vervolgd gestraft en opgesloten worden want die vergelijking tart elke verbeelding.
 • RONNY DE PETTER

  2 jaar geleden
  Gisteren Jean-Marie in ter zake gehoord, heeft zeker een punt over de uitspraken van de Mechelaar. Heeft volgens mij een klare kijk op deze situatie, die nog een verdere escalatie zal teweegbrengen.
 1. Minister Somers over brandstichting asielcentrum: “Dit is politieke terreur”

  Minister Somers over brandstich­ting asielcen­trum: “Dit is politieke terreur”

  Naar aanleiding van de brandstichting in het toekomstig asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen) heeft Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vandaag een werkbezoek gebracht aan het voltallige gemeentebestuur van Bilzen. Somers bestempelde de criminele daden van zondag als “politieke terreur”, maar beklemtoonde ook de enorme golf van solidariteit van mensen, die hun steentje willen bijdragen. De minister maakte bekend dat er een verbindingsofficier komt voor een optimale informatiedoorstroming naar het lokale bestuur en de lokale bevolking in Bilzen.
 2. Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenootjes zullen sterretjes strooien in de kerk

  Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenoot­jes zullen sterretjes strooien in de kerk

  Kleuters zullen vandaag in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek sterretjes strooien, ter nagedachtenis van hun klasgenootje en vriend Dean Verberckmoes (4). De jongen werd dood teruggevonden in Zeeland, nadat twee vrienden van zijn moeder hadden beloofd op hem te passen. De mama van het slachtoffer zal tijdens de plechtigheid een brief laten voorlezen. “Om dat zelf te doen, is ze te zwaar aangeslagen.”
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 4. Onze reporter op bezoek in Bilzen: “Staat er bij De Block in Merchtem een asielcentrum? Nee. Awel, dan zijn we uitgepraat”
  PREMIUM

  Onze reporter op bezoek in Bilzen: “Staat er bij De Block in Merchtem een asielcen­trum? Nee. Awel, dan zijn we uitgepraat”

  De vlammen zijn dan wel gedoofd, maar over het nakende asielcentrum blijven de tongen vurig in het Limburgse dorpje Grote-Spouwen. Ook na de brandstichting van afgelopen weekend spuwen inwoners openlijk hun gal tegen de komst van asielzoekers. “Dat iedereen die graag een asielcentrum vlak naast z’n deur heeft het dan nu maar zegt, hé. Benieuwd hoeveel handen omhoog gaan.”