Volledig scherm
© Peter Vanderveken

Bite Back protesteert tegen "slachthuis zonder vergunning" in Oevel

In Oevel, een deelgemeente van Westerlo in de Antwerpse Kempen, hebben zowat 150 activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back zaterdag een protestactie gevoerd bij het slachthuis Sus Campiniae. Ook Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum was aanwezig. Het slachthuis kreeg in december geen nieuwe omgevingsvergunning van toenmalig Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V), maar is intussen wel nog steeds open.

5 reacties

 • Steven Scheerens

  2 jaar geleden
  En gaan al die hier protest om voeren die mensen hun inkomen verder betalen als die zonder job vallen? Het is door dit soort mensen da bedrijven naar het buitenland gaan.
 • jos pauwels

  2 jaar geleden
  Zet maar eens ramen en deuren open als het 35graden is en de wind komt van Oevel.Die zijn rap terug dicht,envooral s'nachts tussen 2en 4.De stank is niet te harden
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Waar bemoeien die betweters zich mee ? Een slachthuis verschaft werkgelegenheid en tot dusver is er geen enkel wettelijk verbod op consumptie van vlees. Indien iemand zich wenst te voeden met konijnenvoeder,, het weze hem/haar van harte gegund, maar gun ons toch ons sappig stuk gebraden vlees.
 • Bob Bedford

  2 jaar geleden
  Wat een belachelijke actie...die vergunning was er en zou wel opnieuw in orde komen. Ten andere; als die varkens daar niet geslacht worden voeren ze die wel naar een ander slachthuis, desnoods in een ander land om ze te laten slachten. Zo simpel is het ! Belachelijk mensen zijn die protesteerders.
 • André Van Roy

  2 jaar geleden
  Waar moeien die mensen zich mee ? Het feit dat de omgevingsvergunning van dit slachthuis niet verlengd werd, komt enkel doordat de toegangsweg ervan niet gescheiden is van die van een kerkhof. Wat dit te maken heeft met het 'sluiten van alle slachthuizen' is mij een raadsel.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"