Tom Wenseleers: 'Ik denk dat ons beleid momenteel goed zit.'
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Wenseleers: 'Ik denk dat ons beleid momenteel goed zit.' © Tine Schoemaker

Biostatisticus Tom Wenseleers: “Deltavariant is besmettelijker dan we eerst hadden voorspeld”

Zo goed als alle besmettingen in ons land zijn nu deltagevallen. In ons land blijkt die variant zelfs nog iets besmettelijker dan wat experts op basis van de cijfers in andere landen hadden berekend. Vier vragen aan biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven). 

  1. Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenborne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”
    PREMIUM

    Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenbor­ne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”

    Het lijkt erop dat drie verdachten die in Nederland aangehouden zijn, plannen hadden om onze justitieminister Vincent Van Quickenborne te ontvoeren. Dat zegt onze gerechtsspecialist Faroek Özgünes (VTM Nieuws). In de wagen die ze aan de woning van de minister achterlieten, werden naast wapens, een kogelvrije vest en een gasfles ook spanriemen gevonden, die gebruikt kunnen worden om iemand vast te binden. De minister verblijft momenteel met zijn gezin “op een niet nader genoemde beveiligde plaats” en wordt beschermd onder het hoogste dreigingsniveau. Wie zijn de mogelijke opdrachtgevers? Misdaadexpert Faroek Özgünes legt uit.