Biostatisticus Niel Hens (UAntwerpen/UHasselt) op 'De Afspraak'.
Volledig scherm
Biostatisticus Niel Hens (UAntwerpen/UHasselt) op 'De Afspraak'. © VRT

Biostatisticus Niel Hens: “Nu paaspauze minder effect heeft dan gehoopt, moeten we geduld hebben met versoepelingen”

Biostatisticus Niel Hens (UAntwerpen/UHasselt) heeft als studiogast op ‘De Afspraak’ (Canvas) gevraagd om voorzichtig te zijn met de versoepelingen en deze mogelijk naar eind mei op te schuiven, want de paaspauze heeft minder effect gehad dan gehoopt. “De versoepelingen zullen afhangen van ons gedrag nu.”

106 reacties

 • Chris Hom

  3 weken geleden
  Dat virus leidt zijn eigen leven en wacht niet op versoepelingen op vooropgestelde data! Immuniteit bij de bevolking is de enige oplossing
 • hans roelants

  3 weken geleden
  Mensen zijn geen statistieken... kijk maar eens naar de psychologische gevolgen
 • Lucien Peeters

  3 weken geleden
  Niel Hens is nochtans een wereldautoriteit inzake berekening van de evolutie van epidemies, hij wordt in tal van landen gevraagd zijn coronaberekeningen uit te werken. Uiteraard weten de zogenaamde 'virologen' van dit forum het weeral beter en lachen ze deze topwetenschapper vierkant uit. Ze sluiten zich veel liever aan bij bepaalde politici-populisten die zich sympathiek willen maken en hen de hemel op aarde beloven.
 • Willy Devroey

  3 weken geleden
  Ik sta daar volledig achter. Alleen, het zou me verwonderen dat de politici gaan voor onze gezondheid gaan of aan hun kiezers. Dus de versoepelingen moeten wachten. De schandalen moeten uit de aandacht dus klungelen met de corona maatregels zodat mensen daar over zagen.
 • Yana Rutte

  3 weken geleden
  Ah Niels, ga nog wat grafiekjes inkleuren met je stiftjes... Toon mij eens in objectieve cijfers, middels een double-blind trial bijvoorbeeld, dat horeca HET grote probleem is. Heb je zo'n studies niet, doe ze dan in plaats van grafiekjes te verzinnen. Maar het resultaat zal zijn dat onze terrasjes niet de motor zijn in het corona verhaal. Dus gooi open die boel en laat ons nog voor eventjes leven.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije