Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UAntwerpen): "Kerstmis moeten we met de handrem op vieren, met nieuwjaar moeten we de rem helemaal intrappen. Een vervroeging van de avondklok laten we beter op het schap liggen tot we dat echt nodig zouden hebben."
Volledig scherm
PREMIUM
Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UAntwerpen): "Kerstmis moeten we met de handrem op vieren, met nieuwjaar moeten we de rem helemaal intrappen. Een vervroeging van de avondklok laten we beter op het schap liggen tot we dat echt nodig zouden hebben." © Joel Hoylaerts/Photo News

Biostatisticus Molenberghs evalueert de maatregelen: “Ik durf niet uitsluiten dat kerstvakantie alsnog verlengd moet worden”

Biostatisticus Geert Molenberghs (UAntwerpen) is “niet teleurgesteld” over de communicatie van de overheid gisteravond. Strengere controle op thuiswerken, verplichte quarantaine voor wie uit rode gebieden terugkeert en een negatief testbewijs voor niet-Belgen die ons land binnenkomen zijn volgens hem zinvol. Bovenal is het nu kwestie dat we met zijn allen tijdens de feestperiode de geldende maatregelen goed naleven. Maar wat met de maatregelen die er niet kwamen: geen vervroegde avondklok, geen verlenging van de kerstvakantie en geen verbod op reizen?

 1. Minister Van Quickenborne: “Staatsveiligheid zal aandacht besteden aan in Frankrijk verboden islamitische organisatie”

  Minister Van Quickenbor­ne: “Staatsvei­lig­heid zal aandacht besteden aan in Frankrijk verboden islamiti­sche organisa­tie”

  Staatsveiligheid zal de gepaste aandacht besteden aan de activiteiten van het Collective against Isla­mophobia in Europe (CCIE). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gezegd in de Kamercommissie Justitie. De CCIE is de opvolger van het CCIF, Collectif contre l'Islamo­­phobie en France, dat in Frankrijk werd verboden na de moord op leraar Samuel Paty vorig jaar.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie