Geert Molenberghs
Volledig scherm
Geert Molenberghs

Biostatisticus Molenberghs: “Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen”

De Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE. “Onze cijfers evolueren gunstiger dan in buurlanden”, klinkt het. Volgens coronacommissaris Pedro Facon moeten we minstens drie weken in een gunstige zone zitten vooraleer er sprake zou kunnen zijn van een verdere versoepeling van de maatregelen. 

34 reacties

 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Je kan de horeca niet 100% veilig maken, degene die dat beweren liegen ronduit. Geen enkele plaats, of het nu een winkel een kapper, in de trein of bus is 100% veilig. Je kan alleen maar degene met het hoogste risico sluiten en voor de rest de beste maatregelen nemen en hopen dat mensen er zich ook aan houden, wat hier nog altijd een groot probleem is dus.
 • muller kurt

  2 maanden geleden
  Waarom zouden wij als eerste terug winkels open doen dan eerder de grenzen te sluiten om te voorkomen dat de egoïstische mensen onder ons ziektes verspreiden/meenemen. En om een economie te redden heb je eerst mensen nodig dus als dat zou lukken kan je pas vergelijkingen maken met de buurlanden. Die dat duidelijk beter bezig qua besmetting cijfers en wie zijn wij om dat om zeep te helpen. Doe gewoon een jaartje rustig aan blijf allemaal thuis en laat je haar groeien is beter dan besmet te zijn
 • Karl Stynen

  2 maanden geleden
  Bart De Wever had gelijk. Die had het een maand geleden al over een harmonika aan maatregelen waarbij sluiting horeca nogmaals een attest van onbekwaamheid verdient. Straf restaurateurs die niet in orde zijn en klanten die zich niet gedragen ipv iedereen te straffen.Misdadig om eerlijke en hardwerkenden te straffen en geld dat er niet is uit te delen. Zo gaan we allemaal failliet.
 • Robert DE REU

  2 maanden geleden
  Die is ook zijn kar aan het keren, een paar maand geleden rade hij nog aan om thuis ook het mondmasker te dragen, ik gun het de Horeca van harte, maar laten we niet te vroeg versoepelen, we zijn nu stilletjes op goede weg.
 • Danny Buyse

  2 maanden geleden
  @Tim Tant, volledig eens met u. Ook zelf ervaren door horeca bezoeken juni - oktober. Telkens moeten vluchten omdat men geen enkele regel naleefde met als resultaat dat deze sector ook heeft bijgedragen aan de sluiting. @Chris Meylemans, grote rampen? Orkanen, oorlogen, hongersnood, aardbevingen en tsunami's dat zijn grote rampen.
 1. Raadkamer gelast vrijlating onder voorwaarden van Fornieri in dossier-Nethys
  Binnenland

  Raadkamer gelast vrijlating onder voorwaar­den van Fornieri in dos­sier-Ne­thys

  De raadkamer van Luik heeft de vrijlating onder voorwaarden gelast van François Fornieri. Dat hebben zijn advocaten in een persbericht bekendgemaakt. François Fornieri, CEO van het beursgenoteerde biotechbedrijf Mithra, werd donderdagavond na twee dagen verhoor aangehouden in het kader van het dossier-Nethys en beschuldigd van verduistering gepleegd door een persoon in een openbaar ambt en van misbruik van vennootschapsgoederen.
 2. Gezinnen kampen steeds vaker met tekort aan geneesmiddelen

  Gezinnen kampen steeds vaker met tekort aan geneesmid­de­len

  Meer dan één op de vier gezinnen (28,5 procent) kampte de voorbije jaren op een bepaald moment met een tekort aan medicijnen. Zestien procent ondervond dit zelfs meerdere keren. Dat blijkt uit de enquête die Test Aankoop in november vorig jaar heeft gehouden bij meer dan 2.100 Belgen. De consumentenorganisatie waarschuwt dat de problemen met de beschikbaarheid van geneesmiddelen steeds frequenter voorkomen. In 2015 bleek namelijk nog maar 21 procent van de huishoudens de voorbije vijf jaar met dit probleem geconfronteerd te zijn geweest.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama