Biostatisticus Geert Molenberghs: “Volgende week of week nadien is meer dan 50 procent van besmettingen met Deltavariant”

De coronacijfers blijven dalen in ons land, maar de Deltavariant is aan een opmars bezig. Bij ongeveer drie op tien besmettingen gaat het momenteel om de Indiase variant of Deltavariant. “We verwachten volgende week of de week nadien over de 50 procent te gaan”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN Live. Dat betekent volgens hem dat we toch nog voorzichtig moeten zijn, zeker bij het reizen.

78 reacties

 • Marc Stromberg

  1 jaar geleden
  Onze 6 regeringen hebben weer te snel en te veel versoepeld. Met dank aan de nva-ers die constant nieuwe versoepelingen eisen zonder aan het risico van de bevolking te denken.
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Met percentages kan je veel onbeduidende cijfers spectaculair doen klinken. Deze week 10 besmettingen op een populatie van 10 miljoen, volgende week 20 besmettingen, dat is een stijging met 200 procent.
 • sonia lauwers

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat iedereen nu eens begrijpen dat er geen vaccin tegen Covid19 bestaat. Waarom moeten dan al die maatregelen blijven bestaan? Men wordt ingeënt om je immuunsysteem te boosten en zo wordt ook je natuurlijke weerstand zwakker. Na de G7top in het VK, bijvoorbeeld, zijn de besmettingen spectaculair gestegen, terwijl die natuurlijk allemaal ingeënt waren, zo ook in sommige WZC.
 • Erik Mones

  1 jaar geleden
  Wat hier weer voor moois te lezen valt, vlaanderen op z'n smalst lijkt het maar wel supporteren voor de eerste de beste dolgedraaide die expert-virologen naar het leven staat.
 • Jos Vercammen

  1 jaar geleden
  Waar sommige commentatoren hun wijsheid halen, is mij een raadsel. Ik zie dat hier zaken, die door de virologen pertinent werden tegengesproken of waarover zij helemaal nog geen wetenschappelijke zekerheid hebben, als evangelie verkondigd worden. We moeten voorzichtig blijven, dat is een waarheid als een koe. Maar bepaalde berichten maken mensen onnodig bang. Iedereen mag zijn eigen mening hebben en deze vrij verkondigen. Maar moet deze krant daarom meewerken aan het zaaien van paniek.