Voor Geert Molenberghs moet een cafébezoek kunnen, buiten of in een goed verluchte zaak. "En als het personeel niet die plastic rommel draagt, maar een echt mondmasker.”
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Geert Molenberghs moet een cafébezoek kunnen, buiten of in een goed verluchte zaak. "En als het personeel niet die plastic rommel draagt, maar een echt mondmasker.” © Joel Hoylaerts/Photo News

Biostatisticus Geert Molenberghs somt op waar maatregelen nodig zijn: “We moeten écht minder volk zien”

Vanochtend zit de Veiligheidsraad samen om strengere maatregelen af te kondigen. Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) hoopt dat er fors ingegrepen wordt - in Antwerpen, maar ook in het hele land. Prioriteit nummer één is volgens hem wat ook andere experts al even vragen: minder volk zien. Maar ook een quarantaine voor iedereen die op reis geweest is en telewerken weer als norm.

61 reacties

 • Kevin Noël

  12 maanden geleden
  Alles dat geld opbrengt voor de overheid mag openblijven nachtwinkels en dergelijke zijn weer het slachtoffer. Ik voel me veiliger in een nachtwinkel dan op café! Horeca sluiten en alle reizigers uit oranje en rode gebieden in verplichte quarantaine. Dit moet natuurlijk regelmatig gecontroleerd worden en desnoods maar hoge boetes geven als ik op het VTM nieuws hoor dat er zelfs covid-19 patiënten zijn die gewoon gaan werken...
 • Rudy Raes

  12 maanden geleden
  Minder volk zien ? In het weekend mooi weer , dan gaan ze weer met zen allen naar zee . Doe daar iets aan .
 • gilbert Gijdé

  12 maanden geleden
  waarom is er voor antwerpen geen volledige lockdown.Nu kunnen ze veel meer andere mensen besmetten-uitstapjes naar de zee,de ardennen.Is men bang van dewever mss
 • Frans Sels

  12 maanden geleden
  Antwerpen is zeker een dik probleem !! hier moeten ze echt wat gaan doen ...de boel afsluiten en De Wever moet zijn verstand gebruiken.Niet iedereen moet een mondmasker op zak hebben !! een van de domste uitspreken die ik hoorde ,Neen Bart ,verplicht opzetten op het moment je buiten stapt .
 • Piet Deroover

  12 maanden geleden
  Dat doe ik al, ik zie 3 personen en blijf vooral weg uit de horeca, van de toeristische trekpleisters en ik blijf in België.
 1. Jambon geeft elke minister vier boeken vakantielectuur
  9

  Jambon geeft elke minister vier boeken vakantie­lec­tuur

  Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) stuurt zijn collega-ministers op vakantie met een stapeltje vakantielectuur. Elke minister krijgt een stapel van vier boeken mee naar zijn of haar vakantiebestemming. Met de boeken wil Jambon niet alleen zijn ministers aanzetten om te lezen tijdens hun vakantie, hij hoopt ook dat de lijst andere mensen stimuleert om een bezoek te brengen aan de bibliotheek of boekhandel.