Volledig scherm
© RV

Biostatisticus Geert Molenberghs: “3 tot 4 procent Belgen vermoedelijk besmet jongste twee weken”

De coronacijfers in ons land blijven dramatisch stijgen. De incidentie – het aantal gevallen per 100.000 inwoners in veertien dagen – is voor de allereerste keer boven de 1.000 gegaan. Dat betekent dat 1 procent van de Belgen de afgelopen twee weken te horen kreeg dat hij of zij besmet is met het coronavirus. “We vinden niet alle gevallen, reken dus dat het eigenlijk om 3 tot 4 procent gaat”, aldus biostatisticus Geert Molenberghs van de KU Leuven en de UHasselt.

6 reacties

 • Sven Stolk

  4 maanden geleden
  Sinds Maart is het nog steeds niet mogelijk om te analyseren waar we besmet door geraakt zijn en is essentieel. Stop.toch beleid en medische adviezen, als 1 iemand durft zeggen uit het beleid we weten het niet meer zal de burger dat sneller geloven met deze crisis als de dagelijkse zever die ons vermeld wordt via de media. Burger wet al lang het algemeen met alles beleid ontspoort is. Vanaf Juni voor het toeristisch seizoen. Daar het net door in ons land door de skivakanties is ingetreden.
 • wim Goossens

  4 maanden geleden
  Één ding dienen de mensen maar te doen , neen twee : dat is rondkijken en nadenken, dan zouden we al heel veel verder staan ..
 • Tine Leut

  4 maanden geleden
  Een korte maar krachtige lockdown sluit hij uit ondanks de vraag van de virologen. Zolang het kapitaal en de lobbyisten het hier voor het zeggen hebben is De Croo de zoveelste handpop. Voor politici is er geen financiële crisis, de gewone man mag een schouder zoeken. We stevenen af op een menselijk en mentaal drama. Stop met nodeloze dure projecten en gebruik ons belastingsgeld voor waar het echt nodig is. 
 • muller kurt

  4 maanden geleden
  Ik werk voor een grote winkelketen en ik kan zeggen, dat de klanten zich echt niet bewust meer zijn van maatregelen eens ze de winkel binnen zijn. Zo wordt er echt geen rekening gehouden met afstand, hoeveel er reeds binnen zijn, twee of meerdere personen voor één kar en ga zo maar door. Het is echt zielig om te zien en het uitleggen wat de maatregel zijn lijkt zelf of je in een andere taal spreekt want het enigste wat telt voor hun is eens gezellig komen winkelen ? Redactie kom maar kijken
 • ERIC VAN DEN EEDE

  4 maanden geleden
  Niet met trein, tram of metro rijden - geen 1,5 meter social distance mogelijk en dikwijls mensen die het niet begrepen hebben.... .
 1. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dramatisch: gisteren net geen 500 mensen opgenomen in ziekenhuizen, maandag meer dan 12.500 besmettingen

  OVERZICHT. Coronacij­fers blijven dramatisch: gisteren net geen 500 mensen opgenomen in ziekenhui­zen, maandag meer dan 12.500 besmettin­gen

  Afgelopen maandag is bij 12.730 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen verder door blijft stijgen en nu voor het eerst boven de 10.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 496 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie