In de Antwerpse Arenbergschouwburg tonen bezoekers hun coronapas. 400 mensen woonden gisteravond de show van Kamal Kharmach bij.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Antwerpse Arenbergschouwburg tonen bezoekers hun coronapas. 400 mensen woonden gisteravond de show van Kamal Kharmach bij. © Joel Hoylaerts / Photonews

Bioscopen en theaterzalen verwelkomen eerste bezoekers: "Zie je wel dat cultuur niet zomaar opzijgeschoven kan worden"

Een film meepikken in de cinema of een eindejaarsvoorstelling bijwonen in de schouwburg: het mag weer. In de Antwerpse Arenberg en Cinema Cartoon's werden gisteren meteen veel blije cultuurliefhebbers gespot. “Onze telefoon staat al de hele dag roodgloeiend.”

4 reacties

 • Bart Timperman

  11 maanden geleden
  Ieder zijn goesting maar mij zie je niet in de bioscoop of theater met deze tsunami van besmettingen. Als binnenkort alles terug in lockdown moet niet verschieten waar dit aan ligt dan.
 • swa wuyts

  11 maanden geleden
  Contestatie is de huidige krachtlijn van onze moderne consumptiemaatschappij waar macht en geld primordiaal is. Het eigenbelang zal steeds primeren boven het algemeen welzijn van de bevolking. Of deze contestatie samen met het arrest van de RVS op termijn gevolgen zal hebben is voor betrokkenen van geen belang. Een analyse van de voorbije twee jaar heeft een duidelijk beeld gegeven wat de prioriteiten van zowel de beleidsmakers als de bevolking zijn. Welzijn en gezondheid staan niet vooraan.
 • Paul Philippaerts

  11 maanden geleden
  De raad van state een politiek benoemd clubje neemt de beslissingen in dit land. Ze zouden dat soort clubjes verantwoordelijk moeten stellen voor de beslissingen die ze nemen. Na zaterdag zullen de besmettingen snel toenemen en zal het circus dus weer gaan sluiten. Ze kunnen misschien de raad van state op voorhand de beslissingen laten blokkeren, dat geeft toch minder gedoe of laat de raad van state zelf de beslissingen van de federale nemen. De politiek is daar toch vertegenwoordigd.
 • Johnny Red

  11 maanden geleden
  De prijs voor deze pirusoverwinning zou nog wel eens dubbel zo zwaar kunnen uitvallen op termijn. De gevolgen van deze vertrouwens breuk tussen de overheid en de culturele sector is hun wellicht nog niet duidelijk . Dit besef komt nog wel wanneer men opnieuw achter de subsidies zal moeten bedelen . Laat het nu juist deze sector zijn die voor het grootste deel aan het infuus bij de overheid hangt. En je ziet de bui van ver al hangen.
 1. Van Quickenborne maakt werk van supersnelrecht: “Relschoppers zouden dan 7 dagen aangehouden blijven, en dan voor de rechter moeten verschijnen”

  Van Quickenbor­ne maakt werk van supersnel­recht: “Relschop­pers zouden dan 7 dagen aangehou­den blijven, en dan voor de rechter moeten verschij­nen”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) legt zijn voorstel voor supersnelrecht volgende week een eerste keer op de regeringstafel, zodat het parlement er volgend jaar over kan stemmen. Dat zei hij eerder deze week bij VTM Nieuws - naar aanleiding van de rellen in Brussel en Antwerpen - en herhaalde hij vanmorgen in De Ochtend op Radio 1.