Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Binnenkort wel met 8 wandelen in het park, maar niet met 8 in de tuin barbecueën? Virologen over de “buitenbubbel”

Virologen zijn het voorstel genegen om buiten met acht af te spreken in plaats van met vier. Al is het goed mogelijk dat er een onderscheid komt tussen wat je thuis doet of op openbaar domein. Dat wil zeggen: met acht wandelen in het park, maar niet met acht barbecueën in de tuin.

52 reacties

 • Luc Boeckx

  1 maand geleden
  @Shirley Vandenheede: het ene, buiten, is op openbare eigendom en in de tuin is het op privé-eigendom. Toch een groot verschil!
 • Lisa Carpentier

  2 maanden geleden
  Als iedereen zijn gezond verstand zou gebruiken, nl. mondmasker op, afstand houden, enz.., dan zou alles kunnen, en waren we er allang vanaf. Maar nee, die dommeriken denken: "ah, we mogen met 8 gaan wandelen, dan zal het zeker veilig zijn". Vergeet niet dat je dan alsnog besmet kan worden. Het zijn berekende risico's. Zonder mondmasker, ook al is het buiten, kunnen druppels in je gezicht belanden, zeker met veel wind... Maar dat beseffen die niet. Hopeloos.
 • Shirley Vandenheede

  2 maanden geleden
  Als je met 8 mensen mag wandelen mag je ook met 8 BBQ !!! Tis buiten !!! Waar is de logica!!!!
 • Walther Temmerman

  2 maanden geleden
  Als jullie inzitten met de mentale gezondheid doe dan op zijn minst de terrassen open. Besmettingsgevaar in open lucht is toch verwaarloosbaar nietwaar mr.Van Gucht.
 • Lambert Camp

  2 maanden geleden
  De regels zijn goed bedoeld, wijzelf zijn het die deze met de voeten treden! Wie hier zijn gal spuugt doet dit al van het begin af aan! Wijzelf, hebben overal n stok achter de deur nodig, in de trein en bus en in de tuin en in het bos! We kunnen nu nooit eens iets doen uit goodwill, zelfs niet voor onze eigen en al zeker niet voor andermans gezondheid! Feesten en pintelieren, net alsof er niets beters bestaat!!
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel