De Landelijke Gilden van Klein-Brabant informeren over asbest
Volledig scherm
De Landelijke Gilden van Klein-Brabant informeren over asbest © rv

Binnenkort verplicht asbestattest bij verkoop van oudere woningen

Het Vlaams Parlement heeft vandaag het ontwerpdecreet rond Milieubeleid goedgekeurd dat tot een versnelde asbestafbouw moet leiden. Bij de verkoop van een gebouw wordt een asbestattest verplicht. Johan Danen van Groen noemt het decreet een goede start, maar het gaat volgens hem niet ver genoeg. Onder meer de huurders blijven in de kou staan, vindt hij.

38 reacties

 • Joeri Hosten

  2 jaar geleden
  Als asbestdeskundige vind ik dat een heel goede zaak, zodat de mensen weten wat ze kopen. Iedereen die het geldklopperij noemt kent er niet veel van, en weet de kosten van sanering niet of de gevaren. Een golfplaat of onderdak zijn eenvoudig te verwijderen, en zie je van ver. Maar de kosten om buisisolatie, asbesthoudende pleister,... te verwijderen starten vanaf 50.000 euro,... Een goede zaak en bescherming voor iedereen die iets koopt.
 • nico baelde

  2 jaar geleden
  En dan maar klagen dat de huizen duurder en duurder worden. De overheid ruikt weer geld bik de gewone man, wat kan hun de gezondheid schelen, het moet gewoon opbrengen.
 • William Van den Berghe

  2 jaar geleden
  Jaag de mensen nog wat meer op kosten met jullie belachelijke regelneverij .
 • Dean Vanbosch

  2 jaar geleden
  De zoveelste verkapte belasting!!
 • Georges Vande Velde

  2 jaar geleden
  Is zie hier voor mij een oud kkantinegebouw staan eigendom van de gemeente,reeds jaren in verval met loshangende electrische leidingen op de buitengevel en totaal verweerde ETERNIET golfplaten als dakbedekking! Wat zal hiermee gebeuren ? Moest reeds lang afgebroken zijn of is de gemeente een bevoorrechte partij tegenover de burger??
 1. Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelovig gerekend op de burgerzin”
  PREMIUM

  Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelo­vig gerekend op de burgerzin”

  Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe en met de hete adem van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten die het aantal besmettingen aanwakkeren, bereiden onze ziekenhuizen zich voor op een derde golf. Wat is momenteel de toestand in de klinieken, wat moet gebeuren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden, en zijn er misschien ook lichtpunten? Vragen voor intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en Marc Noppen, longarts en CEO van het UZ Brussel.
 1. Relschoppers in Nederland blazen kleine brug op
  Play

  Relschop­pers in Nederland blazen kleine brug op

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"