Waals minister-president Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Waals minister-president Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Photo News

Binnenkort met meer dan 4 op café en later dan half 12 ‘s nachts? Hier buigt het overlegcomité zich morgen over

Wanneer mogen we thuis meer dan 4 gasten ontvangen, als er straks 75.000 man samen op een festivalweide mogen? En wanneer mag het sluitingsuur van cafés en restaurants op de schop? Het overlegcomité bekijkt morgen hoe de sociale contacten en de horecaregels deze zomer - of toch zeker in juli - kunnen evolueren. Een overzicht van wat op tafel ligt.

87 reacties

 • leen hanssens

  1 maand geleden
  Waarom nog vergaderen? Alles is al geweten!
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Met al die mensen die op reis willen gaan en testcentra overbelasten terwijl er juist een tekort is aan medisch personeel voor de vaccinaties zelf is pure Kafka. Drijf de vaccinaties zelf op en niet de testcentra voor die mensen die per se op reis willen gaan zonder gevaccineerd te zijn.
 • Peter Van Endert

  1 maand geleden
  Voor mij mag deze regering snel hun boeken dicht doen. Dat zou het beste zijn voor de Belgische bevolking. Want deze regering heeft heel deze situatie niet in de hand Ze draaien gewoon rond de pot
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  De politiek verkoopt dit als “ we laten meer toe” na een Ellenlang blunder boek vanaf Wilmès tot vandaag. Laat ons verstandig blijven en nog ff afstand houden en handen ontsmetten. Wij hebben het wèl vrij goed gedaan op enkele stomme dwarsliggers na.
 • Geert Heylen

  1 maand geleden
  Van mij mag zelfs een verplicht sluitingsuur blijven. Dat nachtelijk leven is voor géén enkele mens gezond en véél minder weekend doden.
 1. Leuven Air stilgelegd omdat publiek zich niet aan coronamaatregelen houdt
  Play
  Leuven

  Leuven Air stilgelegd omdat publiek zich niet aan coronamaat­re­ge­len houdt

  Het optreden van rapper Yung Mavu op Leuven Air is donderdag vroegtijdig stopgezet nadat tientallen jongeren het podium betraden. Ook daarvoor al werd er tijdens het concert maar weinig rekening meer gehouden met mondmaskers en de nodige afstand in verband met de coronamaatregelen. De organisatie legde het optreden om 21.45 uur stil, een kwartier vroeger dan gepland. Alle bezoekers moesten het evenemententerrein verlaten.