Belgische soldaten mogen binnenkort wellicht thuis gaan slapen: defensie overweegt om de verplichte kazernering tijdens de ­militaire opleiding af te schaffen.
Volledig scherm
Belgische soldaten mogen binnenkort wellicht thuis gaan slapen: defensie overweegt om de verplichte kazernering tijdens de ­militaire opleiding af te schaffen. © REUTERS

Binnenkort geen kazerneleven meer? Leger hoopt dat minder rekruten afhaken als ze thuis mogen gaan slapen

Defensie overweegt om de verplichte kazernering tijdens de ­militaire opleiding af te schaffen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Nu verlaat een op de zes rekruten vroegtijdig het leger, omdat ze het vrije leven en familie en vrienden te hard missen.

80 reacties

 • Chiel Van Damme

  3 jaar geleden
  Dat ze eerst eens die medische testen enz afschaffen. Tegenwoordig moet je een model zijn met perfecte tandjes om bij het leger te MOGEN! plicht invoeren voor al wie een jaar werkloos is en minder zware testen en verplichtingen
 • Bianvhi Fan

  3 jaar geleden
  Ze maken er softies van, en België wil in alles haantje de voorste zijn,maar maken ons steeds belachelijk.
 • Richard Vautmans

  3 jaar geleden
  Ik heb nog een goeie 2dehands mobilhome ter beschikking..moet enkel nog in camouflagekleur gewrapt worden;-)
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Tja, dat hebben de vorige regeringen er van gemaakt. Allemaal watjes en moederskindjes. Een beetje harder aanpakken durfden ze niet omdat ze schrik hadden voor stemmenverlies.
 • mario dobbels

  3 jaar geleden
  Ik ben 10j beroepsmilitair geweest. Mijn eerste buitenlandse opdracht duurde ongeveer 6 maanden....het gaat hier wel over militairen die afhakken en niet voor de reeds al militairen. Stop met die negatieve reacties want die dienen voor de mensen die geen militair zijn.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven