In een zeshonderd jaar oud gebouw in Antwerpen opende Pieter Robert (33) op 18 juli hotel Flora.
Volledig scherm
PREMIUM
In een zeshonderd jaar oud gebouw in Antwerpen opende Pieter Robert (33) op 18 juli hotel Flora. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

BINNENKIJKEN. Plafondschilderingen en bladgoud op de deuren. Heeft deze Kempenaar het mooiste hotel van Vlaanderen geopend? “Ik wou niet het eerste het beste. Ik wou de top”

Er kan maar één hotel het mooiste zijn en sinds een week staat dat misschien wel in Antwerpen. Slechts zeven kamers telt het. Maar die liggen dan wél in een middeleeuwse koopmanswoning en zijn ingericht door de interieurarchitect van Mick Jagger. Welkom bij Flora, een imposant stuk geschiedenis, nieuw leven ingeblazen door een Kempense familie, achter een piepklein geveltje.

8 reacties

 • Sara Peeters

  4 maanden geleden
  Is wel hip, mooi gedaan! Weer een mooi gebouw gered. Top!
 • Mich Vanderhoydonck

  4 maanden geleden
  Mick Jagger heeft wel een tiental binnenhuisarchitecten
 • Kris Depae

  4 maanden geleden
  Ieder zijn smaak maar dat mottig roze en blauw vind ik toch maar niks
 • Lazaros mpellis

  4 maanden geleden
  Wat de meerwaarde van bladgoud is begrijp ik niet.
 • Jean Luc Bossuyt

  4 maanden geleden
  Een dikke proficiat, zowel voor het pand maar zeker voor de durf en de doorzetting in het ondernemerschap…
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltuinen en andere plaatsen met kinderen
  Update
  42

  Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltui­nen en andere plaatsen met kinderen

  De federale regering wil roken in attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen vanaf 2025 verbieden. Dat staat in een antitabaksplan waarvan het kernkabinet het federale standpunt vrijdag heeft goedgekeurd. Als het van de regering-De Croo afhangt komt er ook een verkoopverbod in cafés en op festivals, en vanaf 2028 ook in grote voedingswinkels. De tabaksfabrikanten tonen begrip dat de overheid de tabaksconsumptie wil terugdringen, maar plaatsen grote vraagtekens bij het plan. “Maatregelen afkondigen zonder voorafgaand overleg met de betrokken sectoren getuigt van weinig beleidsernst en verantwoordelijkheidszin.”