Preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) boden gisteren hun ontslag aan bij koning Filip, maar dat werd geweigerd.
Volledig scherm
Preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) boden gisteren hun ontslag aan bij koning Filip, maar dat werd geweigerd. © Photo News

Bilaterale gesprekken Rousseau en Lachaert afgelopen

Er komt vandaag geen nieuwe vergadering meer met de zeven partijen van de Vivaldi-coalitie. Vanavond zat Open Vld samen met sp.a en PS over de belangrijkste knelpunten, waaronder de begroting. Als zij het samen eens raken over de contouren, dan wordt Bouchez erbij geroepen. Morgen pikken Egbert Lachaert en Conner Rousseau de draad van hun bilaterale contacten weer op.

  1. INTERVIEW. Vicepremier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwollensokken is al lang voorbij"
    PREMIUM

    INTERVIEW. Vicepre­mier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwol­len­sok­ken is al lang voorbij"

    Petra De Sutter (57) heeft nooit gehoopt minister te worden, laat staan vicepremier, maar ze is het wel. Terwijl buitenlandse media boven dat nieuws de kop 'Eerste transgender-minister in Europa' zetten, boog België zich vooral over de tranen van Kristof Calvo. Die tranen deden ook haar pijn, zegt ze, maar dat ons land van haar verleden geen issue meer maakte, voelde als een overwinning aan.