Preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) boden gisteren hun ontslag aan bij koning Filip, maar dat werd geweigerd.
Volledig scherm
Preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) boden gisteren hun ontslag aan bij koning Filip, maar dat werd geweigerd. © Photo News

Bilaterale gesprekken Rousseau en Lachaert afgelopen

Er komt vandaag geen nieuwe vergadering meer met de zeven partijen van de Vivaldi-coalitie. Vanavond zat Open Vld samen met sp.a en PS over de belangrijkste knelpunten, waaronder de begroting. Als zij het samen eens raken over de contouren, dan wordt Bouchez erbij geroepen. Morgen pikken Egbert Lachaert en Conner Rousseau de draad van hun bilaterale contacten weer op.

  1. LIVE. Hevige rellen in Italië uit protest tegen coronamaatregelen

    LIVE. Hevige rellen in Italië uit protest tegen coronamaat­re­ge­len

    De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft maandagavond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat gisteravond gepubliceerd werd, maakt dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zijn ingegaan. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.