ANP / Hollandse Hoogte /Laurens van Putten
Volledig scherm
© ANP / Hollandse Hoogte /Laurens van Putten

Bijzondere Belastingsinspectie keek vorig jaar meer dan duizend rekeningen in

De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) heeft in 2021 1.017 keer de toestemming gekregen om bij een bank de rekening van een belastingplichtige in te kijken. Dat blijkt uit cijfers van de BBI zelf. Sinds juli 2011 is het bankgeheim in ons land versoepeld. Controleurs van de fiscus mogen sindsdien het bankgeheim naast zich neerleggen als ze aanwijzingen hebben dat iemand belastingen ontduikt of als iemand rijker leeft dan zijn officiële inkomsten doen vermoeden.

 1. “Wie pensioensparen nooit inbracht, betaalt later ook geen belasting op uitkering”: haal het meeste uit je belastingen met het advies van onze geldexpert
  PREMIUM

  “Wie pensioen­spa­ren nooit inbracht, betaalt later ook geen belasting op uitkering”: haal het meeste uit je belastin­gen met het advies van onze geldexpert

  Wie krijgt er géén punthoofd van het invullen van zijn belastingaangifte? Of van het nakijken ervan: de door de fiscus vooraf ingevulde gegevens bevatten vaak fouten. Gelukkig staat ook dit jaar onze fiscaal expert Michel Maus je bij. Moet je interesten en dividenden aangeven? En hoe zit het ook alweer met dienstencheques, pensioensparen en kinderopvang? “Onterecht aan de bron afgehouden belasting kan je recupereren.”
 2. Hoe vul je je belastingbrief best in? “Tot 144,31 euro per maand moet je geen thuiswerkvergoeding inbrengen”
  PREMIUM

  Hoe vul je je belasting­brief best in? “Tot 144,31 euro per maand moet je geen thuiswerk­ver­goe­ding inbrengen”

  Wie krijgt er géén punthoofd van het invullen van zijn belastingaangifte? Of van het nakijken ervan: de door de fiscus vooraf ingevulde gegevens bevatten vaak fouten. Gelukkig staat ook dit jaar onze fiscaal expert Michel Maus je bij. Hij helpt je bij het invullen van je aangifte, van het eerste vak tot het laatste: waar moet je winsten uit bitcoins aangeven? Of bij welke codes moet je zeker checken of ze correct zijn ingevuld? Lees het hier.