Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Bijziendheid bij jongeren met kwart gestegen op 6 jaar tijd

Door de toegenomen schermtijd (tablet/pc, smartphone, tv) is myopie of bijziendheid de afgelopen zes jaar bij jongeren met zo’n 25 procent gestegen. Tijdens de Week van het Zien, van 8 tot 15 oktober, wil de organisatie van opticiens en optometristen (APOOB) sensibiliseren rond visuele hygiëne.

0 reacties

  1. Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzienden veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzien­den veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”

    Een zebrapad oversteken is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid, en dat weten Michiel (24), Willem (24) en Vincent (26) maar al te goed. Wanneer een slechtziende vriend hen erop attent maakte dat steden niet tegemoetkomen aan hun noden, ontwikkelden de ingenieurs zelf dan maar de app OKO. Deze geeft aan wanneer slechtzienden veilig de straat kunnen oversteken: “Maar we gaan nog veel verder dan dat. Op termijn zal de app ook obstakels en busnummers kunnen herkennen.”