De grondwerken voor de aanleg van de Oosterweelverbinding liggen voorlopig stil.
Volledig scherm
De grondwerken voor de aanleg van de Oosterweelverbinding liggen voorlopig stil. © flywel

Bijsturing bodemdecreet moet Oosterweel redden

Met een bijsturing van het bodemdecreet wil Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) het arrest van de Raad van State over Oosterweel counteren. Dat schrijft De Tijd vandaag. De werken zouden zo kunnen doorgaan.  “Er zijn nog geen knopen doorgehakt, er wordt nog gewerkt aan de juridische analyse”, luidt het bij het kabinet van Demir in een reactie.

 1. Werken Oosterweelverbinding opnieuw stilgelegd na arrest Raad van State: “Dit komt bijzonder hard aan”
  Antwerpen

  Werken Oosterweel­ver­bin­ding opnieuw stilgelegd na arrest Raad van State: “Dit komt bijzonder hard aan”

  Een maand nadat de grondwerken aan de Oosterweelverbinding op de Antwerpse Linkeroever opnieuw van start zijn gegaan, liggen ze alweer stil. Dat is het gevolg van een nieuw arrest van de Raad van State. Het is onduidelijk wanneer de werken om de met PFOS vervuilde grond te verplaatsen, kunnen hervatten. “Dit komt bijzonder hard aan”, reageert Luc Hellemans, algemeen directeur bij Lantis, de bouwheer van Oosterweel. Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is ontstemd. “Het wordt in Vlaanderen echt onmogelijk om grote, noodzakelijke infrastructuurwerken te verwezenlijken.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. “Terug naar de tekentafel”: stilstand Oosterweelwerf beroert politieke gemoederen
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Terug naar de tekentafel”: stilstand Oosterweel­werf beroert politieke gemoederen

  Het arrest van de Raad van State over de PFOS-vervuiling op de Oosterweelwerf zet de politieke verhoudingen op scherp. Nu de grondwerken – alweer – stilliggen, eisen de Vlaamse oppositiepartijen Groen en Vooruit dat Oosterweel “volledig wordt herdacht”. Tijd- én geldverlies, vindt N-VA. De meerderheidspartij wil het dossier zo snel mogelijk uit het slop. “Niets is zo nefast voor het milieu als de files in Antwerpen.”