Archiefbeeld ter illustratie. Het aandeel personen met een buitenlandse nationaliteit ligt het hoogst in de rand rond Brussel, in de grootsteden Antwerpen en Gent en in de grensstreek met Nederland in de provincies Antwerpen en Limburg.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Het aandeel personen met een buitenlandse nationaliteit ligt het hoogst in de rand rond Brussel, in de grootsteden Antwerpen en Gent en in de grensstreek met Nederland in de provincies Antwerpen en Limburg. © Klaas De Scheirder

Bijna op 1 op 10 personen in Vlaanderen heeft een buitenlandse nationaliteit

Begin 2022 had bijna 1 op 10 personen in Vlaanderen een buitenlandse nationaliteit. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. De grootste buitenlandse nationaliteitsgroep zijn Nederlanders, gevolgd door Roemenen en Polen.

  1. Slachtoffer aanslagen Zaventem laat op haar 23ste euthanasie toepassen voor ondraaglijk psychisch lijden

    Slachtof­fer aanslagen Zaventem laat op haar 23ste euthanasie toepassen voor ondraag­lijk psychisch lijden

    Ze is amper 23 geworden. Op 22 maart 2016 maakte ze van dichtbij de aanslagen in Zaventem mee. Ze torste daarna zo’n ondraaglijk psychisch leed met zich mee, dat haar aanvraag voor euthanasie uiteindelijk werd aanvaard. Op 7 mei nam ze afscheid van het leven. Haar verhaal kwam gisteren aan bod in de RTBF-reportage over “vergeten” slachtoffers. Er was sprake van een gerechtelijk onderzoek naar de euthanasie, maar het parket van Antwerpen heeft dat geseponeerd. De familie van de jonge vrouw reageert geschokt op de uitzending.