Promobericht dat een cocaïnedealer verspreidde: "3+1 gratis".
Volledig scherm
PREMIUM
Promobericht dat een cocaïnedealer verspreidde: "3+1 gratis". © Screenshot Telegram

Bijna kwart gebruikt méér drugs tijdens coronacrisis: “Het zijn solden bij de dealers, 3+1 gratis”

Bijna een kwart van de drugsgebruikers gebruikt meer drugs tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit een rapport van het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving. En zelfs al blijft het feesten grotendeels beperkt tot uw living, de partydrug cocaïne blijft populair. “Het is gemakkelijker om eraan te geraken dan voor de lockdown”, zegt Tom (*). “En er zijn promo-acties zoals 3+1 gratis.”

3 reacties

 • Marcus Camps

  10 maanden geleden
  Het wordt stilaan tijd om terug een meer repressief beleid te gaan voeren tegen de gebruikers. Het is duidelijk dat het netwerk aanpakken geen zin heeft. Ze blijven drugs naar Europa pompen en dealers de straat opsturen zolang er een markt is. Het kost gewoon massa's geld om dat te bestrijden en maakt enkel het product wat duurder. Dit terwijl het druggebruik zelf makkelijk te bestrijden is. Gewoon de gevangenis ingooien en daar volledig laten afkicken een paar jaar.
 • David Hermans

  10 maanden geleden
  Zelfs bloemsuiker is tegenwoordig duurder...
 • Rudy Van Daele

  10 maanden geleden
  staat zou in beslag genomen drugs op de markt moeten brengen en niet vernietigen. Dat zou pas concurrentie zijn en nog wat geld op brengen ook. Het drugsprobleem zal steeds maar erger worden en zeker met de evolutie van onze maatschappij.
 1. Na prijsverhoging Pfizer en Moderna eist PVDA transparantie over vaccinprijzen: “Ze zijn gewoon uit op woekerwinsten”
  7

  Na prijsverho­ging Pfizer en Moderna eist PVDA transparan­tie over vaccinprij­zen: “Ze zijn gewoon uit op woekerwin­sten”

  PVDA wil dat de Europese Commissie en de federale regering volledige transparantie garanderen over de prijzen van de vaccins tegen het coronavirus. De extreemlinkse partij reageert daarmee op het bericht over de prijsverhoging van de vaccins van Pfizer en Moderna. "Dit is een regelrechte hold-up van onze sociale zekerheid, bovendien met de vriendelijke hulp van de Europese Unie en haar geheime contracten", zegt Europees parlementslid Marc Botenga.