Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Getty Images

Bijna helft van de Belgen kampt met coronakilo’s

Bijna de helft van de Belgen heeft last van coronakilo’s. Dat blijkt uit een enquête van Sciensano, meldt VTM NIEUWS. In april 2020 was dat nog maar een vierde, maar dat aandeel is ondertussen gestegen tot 42 procent. En dat is een probleem want wie overgewicht heeft loopt meer risico op hart- en vaatziekten, kanker en ernstige symptomen als je besmet bent met corona. 

32 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  4 weken geleden
  En depressies, armoede, verzuring … ook allemaal niet zo prettige bijwerkingen van de coronamaatregelen. Wat overgewicht betreft, als je er vanaf wil, dan helpt er maar een ding: minder en gezonder eten, water drinken en stoppen met excuses verzinnen.Vind je je overgewicht niet erg? Ook goed. Maar aub niet klagen over de gevolgen zoals een verhoogd risico op een heel aantal ziektes, pijnlijke gewrichten enz. Je hebt het zelf in de hand. Een paar uitzonderingen daar gelaten.
 • lucien lemahieu

  1 maand geleden
  het is niet hoeveel men eet, maar war men eet.
 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  Voor alles is er een uitleg. Eigen verantwoordelijkheid kent men niet meer.
 • johan ruell

  1 maand geleden
  Kevin, je zou wat beter gaan lopen, ik ben 60 jaar en loop al jaren 3 keer per week een uurtje. Ik draag niet meer kilo's mee en ja ik heb ook meerdere operaties gehad door het voetballen maar door verbetenheid ben ik er iedere keer weer doorgeraakt. Karakter en discipline zijn de draagvlakken waarop je kunt bouwen en 80 procent zou dit kunnen maar wil gewoon niet.
 • Dirk De Buyst

  1 maand geleden
  De kapitalistische mutualiteiten zijn natuurlijk als de dood dat hun dat geld zal kosten.