Hollandse Hoogte / Jordi Huisman
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Jordi Huisman

Bijna helft bouwbedrijven ligt volledig stil door coronacrisis

De coronacrisis heeft een zware impact op de bouwsector. Bouwbedrijven behoren niet tot de sectoren waar sluiting verplicht is, maar 44 procent heeft er toch voor gekozen de activiteiten volledig stop te zetten. Zo’n 38 procent draait op een lager pitje, 18 procent is nog volop aan de slag.

0 reacties

 1. Jimmy (31) heeft een budgetmeter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”
  PREMIUM

  Jimmy (31) heeft een budgetme­ter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”

  Terwijl de dalende energieprijzen de energiefactuur voor de meeste Vlamingen eindelijk wat lichter maakt, zien de meest kwetsbare gezinnen hun factuur met 15 procent stijgen. Zij betalen op dit moment zelfs het allerduurste tarief op de markt. “Met een budgetmeter zou ik snel mijn schuld kunnen afbouwen, werd me gezegd. Maar de kosten lopen alleen maar op”, getuigt Jimmy (31).
 2. Negen bewoners overleden in woonzorgcentrum Sint-Jozef: “Mijn moeder heeft toch een waardig afscheid gekregen. Ze is in mijn armen gestorven”
  PREMIUM

  Negen bewoners overleden in woonzorg­cen­trum Sint-Jo­zef: “Mijn moeder heeft toch een waardig afscheid gekregen. Ze is in mijn armen gestorven”

  Het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Pauwels wordt ongemeen hard getroffen. Al negen bewoners zijn er overleden aan het coronavirus. Eén van hen is Lisette Merckx (88), de moeder van Leo de Clerck uit De Klinge. Ze stierf dinsdag in zijn armen in het AZ Nikolaas. Dit is een eerbetoon van zoon Leo aan zijn moeder, maar ook aan alle mensen van het woonzorgcentrum in Sint-Pauwels. “Ondanks alles heb ik nog op een mooie manier afscheid kunnen nemen, waarvoor ik iedereen van het woonzorgcentrum en het ziekenhuis enorm dankbaar ben.”