.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Bijna helft Belgen eet minder vlees: "Belangrijkste reden is dierenwelzijn"

Bijna de helft van de Belgen (44 procent) zegt zijn vleesconsumptie te hebben verminderd tegenover vorig jaar, zo blijkt uit een online enquête bij 1.000 Belgen van 18 jaar of ouder, door onderzoeksbureau iVOX voor de vzw EVA. Die vzw wil mensen aanzetten tot gezond en duurzaam vegetarisch eten. De vzw lanceert samen met BE Vegan haar nieuwe campagne 'Try Vegan'.

40 reacties

 • Rudy Verbruggen

  4 jaar geleden
  1000 deelnemers op een bevolking van 12 miljoen. Is niet representatief
 • Peter Hegge

  4 jaar geleden
  Bekende ambassadeurs zoals Clara Cleymans, Wannes Cappelle, Ella-June Henrard, Dimitri Leue en An Lemmens laat die ook eens de bakker aanpakken , de ijssalons , Zalando met hun leren schoenen. Laat ze Oxfam producten promoten zo als koffie en cacao waar armoede en kinderarbeid mee is gemoeid. Nestlé en consoorten. ah nee , dat zijn hun sponsors.
 • Jan Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Omdat het vlees veel te duur geworden is, behalve het varkensvlees. Een goede steak van 200 gr. kost al snel 30€ in een eetcafé.
 • Yolanda Aleven

  4 jaar geleden
  Ik ben al meer dan 20 jaar vegetariër. Enige reden voor mij : dierenwelzijn. Ben ondertussen 65 jaar. Vegetariër worden is dus niet direct dodelijk :)
 • Mario Cannas

  4 jaar geleden
  Ik ben vleeseter. Maar het begint te knagen..... Er is niks mis met vlees eten maar het is helaas geen bijproduct meer. We eten teveel vlees. Slecht voor de gezondheid, slecht voor het milieu. Als iedereen in België 1 dag geen vlees zou eten dan zou een aanzienlijke hoeveelheid methaan niet in onze atmosfeer raken en het is beter voor ons lichaam. Conclusie: met mate of stoppen.