Begin dit jaar gebeurde nog een ongeval in Halle waarbij de chauffeur onder invloed van drugs en alcohol bleek. De brandweer moest de bestuurder van de kleine bestelwagen bevrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin dit jaar gebeurde nog een ongeval in Halle waarbij de chauffeur onder invloed van drugs en alcohol bleek. De brandweer moest de bestuurder van de kleine bestelwagen bevrijden. © Vlaams-Brabant West

Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”

Het aantal auto-ongevallen waarbij drugs in het spel zijn, stijgt. Alleen al in de eerste helft van dit jaar bleek bij 262 ongelukken met doden of gewonden de chauffeur onder invloed. In Vlaanderen betrapte de politie in diezelfde periode 4.318 druggebruikers achter het stuur. “Onze kleindochter werd 35 meter ver gekatapulteerd. Iemand die daarna gewoon thuiskomt en in z’n bed kruipt, weet niet meer wat de realiteit is.”

107 reacties

 • louis thijs

  2 maanden geleden
  2 x betrapt op drugs, geen ziekteverzekering meer verlenen en alles uit eigen zak betalen bij ongeval.
 • JAN VAN ROMPAEY

  2 maanden geleden
  Gewoon hun auto verbeurd verklaren.
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Toch zullen er altijd zijn die het gebruik ervan goed keuren, dit gebeurt zelfs op TV.
 • Jan Desmet

  2 maanden geleden
  Alles gaat hem over respect, en net dat is aan het verdwijnen, net dat !
 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Dat je drugs legaal maakt of niet zal aan die cijfers niet veranderen. Drugs (behalve alcohol en tabak) zijn in Belgie nog altijd illegaal en toch loopt het de spuigaten uit. Het gaat hem hier trouwens niet om gebruik van drugs op zich maar wel om onder invloed ervan een voertuig te besturen. Dat zijn 2 compleet verschillende zaken. Als je bij U thuis een fles wijn soldaat maakt s avonds en je kruipt daarna in je bed is er geen enkel probleem. Idem als je een jointje hebt gerookt.