Studenten verpleegkunde, archiefbeeld ter illustratie. Verpleegkundige geldt al jaren als een knelpuntberoep.
Volledig scherm
Studenten verpleegkunde, archiefbeeld ter illustratie. Verpleegkundige geldt al jaren als een knelpuntberoep. © kos

Bijna dubbel zoveel inschrijvingen voor opleiding verpleegkunde

De opleiding verpleegkunde had het al enkele jaren moeilijk om nieuwe studenten aan te trekken. Maar tijdens deze gezondheidscrisis lijkt er bij AP Hogeschool Antwerpen een kentering aan de gang. De teller staat op bijna dubbel zoveel inschrijvingen als vorig jaar. Dat meldt De Morgen.

6 reacties

 • Isabelle Seru

  1 jaar geleden
  Is er ook een stijging bij HBO5 studenten verpleegkunde?
 • Dirk Verschoore

  1 jaar geleden
  dit is hoopgevend, maar zoals altijd worden de prijzen aan de meet gegeven, ik heb ooit een cursus gevolgd waarbij we met 64 begonnen en uiteindelijk na 4 jaar, 8 de meet hebben gehaald en ja, volhouden is de boodschap. Succes gewenst aan iedereen die eraan begint
 • els deman

  1 jaar geleden
  De plotse loonsverhoging kan er ook wat mee te maken hebben natuurlijk...
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Een groot voordeel is werkzekerheid. En als je graag met mensen om gaat. Zeker doen.
 • Biot Aline

  1 jaar geleden
  4 jaar voor verpleger ? Kom op zeg, maximum 3 jaar aub.
 1. INTERVIEW. Hoofd Antwerpse spoedafdeling: “Eerste golf was explosief, tweede kan vele keren groter zijn”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hoofd Antwerpse spoedafde­ling: “Eerste golf was explosief, tweede kan vele keren groter zijn”

  Jan Stroobants (58), hoofd van de spoedafdeling van ZNA Middelheim Antwerpen en voorzitter van de Belgische Vereniging voor Spoedartsen, vreest voor een drama als de maatregelen niet worden nageleefd. “Het virus heeft zich breder in de samenleving verspreid. Daarom is het zo belangrijk dat de maatregelen nageleefd worden. Anders staat er ons een drama te wachten dat de eerste golf vele malen zal overstijgen.” En toch had het misschien niet zover hoeven te komen: “Indien men in juni en begin juli de maatregelen had gerespecteerd, was er wellicht geen probleem geweest.”
 1. Gezinsbond reageert teleurgesteld op Septemberverklaring: "Vlaamse regering bespaart opnieuw op kap van gezinnen met kinderen”

  Gezinsbond reageert teleurge­steld op September­ver­kla­ring: "Vlaamse regering bespaart opnieuw op kap van gezinnen met kinderen”

  De Gezinsbond reageert teleurgesteld op de plannen van de Vlaamse regering om de kinderbijslag niet volledig te indexeren. Door de indexering te halveren van 2 naar 1 procent “bespaart de Vlaamse regering opnieuw op de kap van gezinnen met kinderen”, klinkt het. “Door deze beslissing te nemen net op een moment dat de energieprijzen de pan uit swingen en de inflatie opnieuw aantrekt, wordt de koopkracht van gezinnen met kinderen opnieuw aangetast.”
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  12

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.