BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bijna 97.000 mensen vroegen vorig jaar extra financiële steun van OCMW

In 2018 hebben de OCMW's aan 96.775 mensen financiële steun boven op hun loon of uitkering toegekend. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) bij de OCMW's. Ten opzichte van 2017 (97.139) bleef dat aantal nagenoeg stabiel, maar in vergelijking met 2013 (71.092) gaat het om een stijging met meer dan een derde.

9 reacties

 • Peeters Francis

  4 jaar geleden
  @Tom Faes, wat heeft De Wever hier mee te maken dat is toch geen minister. Volgens Kris Peeters van Cd&v die nu in het eu parlement zit leven we allemaal boven onze stand, dat waren destijds zijn woorden.
 • Tom Faes

  4 jaar geleden
  Laat alle 97000 mensen eens een brief schrijven aan mijnheer De Wever p/a Schoon Verdiep Antwerpen en maak hem wakker want die man begrijpt echt niet meer hoe erg het gesteld is met de gewone mensen en stop ermee om de schuld bij de migratie te leggen, want dat klopt helemaal niet . Doen!
 • Frans CLAERBOUDT

  4 jaar geleden
  Wat is het aandeel hiervan dat door de asielcrisis werd veroorzaakt? Wat is het aandeel asielcrisis in de totale uitkeringen OCMW? Heb de indruk dat dit altijd een wel bewaard staatsgeheim gaat blijven... Men kan zodanig veel verzwijgen dat men zich op de duur gaat afvragen hoe vrij de pers eigenlijk nog is of hoe geloofwaardig? Dan verschiet men elke keer bij de nieuwe verkiezingsuitslagen. De kiezer kan niet verder dom houden, eens keert het tij.
 • Dirk Thyssen

  4 jaar geleden
  Als men armoede aantrekt en het OCMW speelt voor de ganse wereld ,dan krijgt men dit natuurlijk. Het ergste is dat dit gedragen moet worden door onze zwaar overbelaste werkende bevolking . Wanneer gaat men deze waanzin stoppen ??
 • Peter Janssens

  4 jaar geleden
  Even ter verduidelijking: dat is bovenop de 41.000 mensen die -elke maand- €900 leefloon krijgen, €1100 voor een gezinshoofd. Tel maar uit hoeveel belastingen u als brave werkende Vlaming extra betaalt om die profiteurs, die dan waarschijnlijk nog ergens in het zwart werken, te betalen.