Bijna 95% Vlaamse leerkrachten en bijna 70% middelbare scholieren volledig gevaccineerd

Bijna 95% van de Vlaamse leerkrachten is volledig gevaccineerd en meer dan 77% van de middelbare scholieren heeft al minstens één prik gekregen. “Dit verantwoordt verdere versoepelingen”, vindt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), die morgen overlegt met de onderwijswereld.

 1. Kunnen we al coronamaatregelen versoepelen? “Sluitingsuur en beperkingen op evenementen zouden kunnen versoepelen, maar eerst nog even piek afwachten”
  Play

  Kunnen we al coronamaat­re­ge­len versoepe­len? “Sluitings­uur en beperkin­gen op evenemen­ten zouden kunnen versoepe­len, maar eerst nog even piek afwachten”

  Het stijgend aantal besmettingen wordt niet langer gevolgd door een stijgend aantal opnames op intensieve zorg. “Met deze variant van het coronavirus ziet de toekomst er beter uit wat betreft de druk op de intensieve zorg”, klinkt het dan ook bij UZ Gent. Vrijdag vindt een nieuw Overlegcomité plaats. Is het tijd voor versoepelingen? Viroloog Steven Van Gucht blikt vooruit bij ‘VTM Nieuws’.
 2. Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overgebracht wordt”

  Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overge­bracht wordt”

  Jef Vermassen, die de moeder van de vermoorde Dean (4) bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat hij in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, klinkt het. De Kock verschijnt donderdagmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam.
 3. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.