thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Bijna 7.000 werkgevers filmen personeel op werkvloer

Al 6.951 werkgevers in België hebben bewakingscamera's geplaatst om de werkvloer te controleren. Het voorbije jaar deden 1.057 werkgevers een aangifte daarvoor bij de privacycommissie. Dat meldt De Tijd woensdag.

  1. "Je hele online identiteit in één app? Wat zou er kunnen mislopen?"

    "Je hele online identiteit in één app? Wat zou er kunnen mislopen?"

    Gisteren pakten vier grootbanken en drie grote telecomspelers in ons land uit met 'Itsme': de app vervangt alle wachtwoorden, gebruikersnamen, tokens en kaartlezers door een soort digitale identiteit waarmee smartphonegebruikers onder meer online kunnen bankieren en winkelen. Het systeem werkt op basis van een persoonlijke geheime code van vijf cijfers. Voor smartphones die het ondersteunen, is het ook mogelijk om de vingerafdruk te scannen. Minister van Telecom en Digitale Agenda Alexander De Croo noemde ons land hiermee "absoluut uniek in de wereld" en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon benadrukte dat het systeem veilig genoeg is. In een opiniestuk voor Knack stelt jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert zich daar echter de nodige vragen bij. "Je hele online identiteit in één app. Wat zou er kunnen mislopen? Als de overheid zich schaart achter een privaat initiatief, dan moet ze ons niet enkel een goednieuwsshow brengen maar ook de risico's bij het gebruik van die app." Hieronder leest u een fragment, zijn volledig betoog kan u hier lezen.
  2. Regering kondigt deze 28 nieuwe maatregelen aan na eerste 'superministerraad' over veiligheid en justitie

    Regering kondigt deze 28 nieuwe maatrege­len aan na eerste 'superminis­ter­raad' over veiligheid en justitie

    Tijdens de eerste van drie 'superministerraden' heeft de federale regering een akkoord bereikt over 28 nieuwe maatregelen met betrekking tot veiligheid en justitie. De maatregelen werden voorgesteld meteen na de superministerraad op kasteel Hertoginnendal. Die hebben niet enkel betrekking op de strijd tegen het terrorisme, maar moeten ook de cybercriminaliteit aanpakken en de verkeersveiligheid verhogen.