Het Gentse Universitair Ziekenhuis.
Volledig scherm
Het Gentse Universitair Ziekenhuis. © Yves Masscho

Bijna 600 transgenders kregen psychologische hulp in UZ Gent terugbetaald

TransseksualiteitSinds de start van de conventie 'transgenderzorg' in oktober vorig jaar hebben bijna 600 transgender personen volledig terugbetaalde psychologische hulp aangevraagd in het UZ Gent. Dat meldt het ziekenhuis. 

9 reacties

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  De nagel op de kop Mieke Janssens !
 • gina duribreux

  4 jaar geleden
  waarom niet en mensen die 40jaar gewerkt hebben en ziek zijn deze heeft je 1000euro per maand dat ze goed in armoede leven kwestie van eerlijk zijn met bevolking heel heel mooie maar triestig
 • RITA DE BRUYN

  4 jaar geleden
  kanker, zeer zware migraine, als, enz enz, waarom wordt voor hen niet alles terugbetaald, zij hebben ook recht op een menswaardig leven...Maggie De Block, aan transgenders, zwaarlijvigen,drugsverslaagden, rokers enz wordt bijna alles terugbetaald, schande......dit is Belgie natuurlijk....en dan moeten wij nog extra betalen als we ons laten opereren door een professor i.p.v. een assistent..iedereen heeft recht op terugbetaling .
 • mieke jansens

  4 jaar geleden
  er zijn vele echte zieke mensen die geen terugbetaling krijgen ...tegenwoordig moet je transgender of immigrant zijn om goed te kunnen leven
 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  Knap dat dit kan maar eigenlijk zijn deze mensen niet ziek en is hun toestand niet levensbedreigend in tegenstelling tot sommige anderen die geen financieel ondersteuning krijgen !