ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Bijna 6 procent van de werknemers ervaart ernstig pestgedrag: psychisch geweld en discriminatie in stijgende lijn

Ongeveer 5,9 procent van de werknemers heeft pestgedrag ervaren in de tweede helft van 2022. Dat blijkt uit een bevraging van IDEWE, de grootste Belgische externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, bij 24.000 Belgische werknemers. Vooral de sterke stijging van het aantal meldingen rond psychisch geweld en discriminatie valt op.

3 reacties

 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Discriminatie zit vooral tussen de oren. Behandel iemand hetzelfde als een ander en ge discrimineert hem.
 • Frank De Rycke

  2 maanden geleden
  Zou men zich niet eens beter toeleggen op sommige werkgevers die hun ouder personeel liever zien vertrekken omdat ze zogezegd te "oud" zijn maar eerder te "duur" en ze dan ook graag buiten pesten met allerhande regeltjes in hun eigen voordeel en om zo goedkopere "krachten" te misbruiken . Vraag eens rond bij werknemers waar de sfeer ver onder nul is geraakt de laatste 3 jaar . Doe daar iets aan ...
 • Gert Van Bunderen

  2 maanden geleden
  Waarom geen centraal Vlaams meldpunt voor alle pestgedrag voor zowel privé bedrijven als overheidsbedrijven? Uiteraard moet dit daarna opgevolgd worden en bij bewezen pestgedrag moet er maatregelen zijn zodat de regering een bedrijf kan verplichten pester(s) onmiddellijk te ontslaan.
 1. “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevonden
  PREMIUM

  “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevon­den

  Sinds vrijdag staat de wereld van Kevin Liekens (38) uit Leuven stil. Toen kwam de politie het nieuws brengen dat zijn mama, Marleen V.L. (64), dinsdag vermoord is teruggevonden in het grensdorp Koewacht. Een dertiger werd opgepakt. Maar wie die verdachte is en waarom Marleen dood moest, blijft voor haar zoon een raadsel. Kevin doet bij HLN voor het eerst zijn verhaal: “Was het iemand om haar erfenis te doen?”
 2. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.
 3. Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde zaterdag op een CD&V-congres voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA, een samenwerking die volgens hem "de ziel van Vlaanderen" op het spel zet. Maar volgens Demir heeft CD&V zelf al de "ziel van Vlaanderen verkocht door in 2019 in de federale regering te stappen zonder een Vlaamse meerderheid". Dat zei de N-VA-politica zondag in ‘De Zevende Dag’.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.