Volledig scherm
© Getty Images

Bijna 4 op 10 Vlamingen ervaren meer verkeersagressie sinds corona

36 procent van de Vlamingen vindt dat de andere weggebruikers agressiever geworden zijn sinds de start van de coronacrisis in maart. Dat blijkt uit een bevraging van Vias Institute bij 1.000 Belgen. Daarnaast hebben heel wat Belgen schrik om het openbaar vervoer te nemen omdat ze vrezen een besmetting op te lopen. 

10 reacties

 • Kris Bormans

  2 weken geleden
  Zal veel meer zijn vrees ik
 • Johnny L Verhoeven

  2 weken geleden
  Sinds ik thuiswerk is de werkdruk enorm toegenomen. Dus neemt de stress toe en dat voel je in de supermarkt maar ook in het verkeer.
 • Sobek Wessels

  2 weken geleden
  Goochelen met cijfers ? Al jaren daalt de gem. snelheid van alle motorvoertuigen op onze wegen , 30j geleden was de gem snelheid 65 km/h , nu 25km/h en er zijn Airbags in de wagens , en alle andere Technologie en Toch dalen de doden in het verkeer al een paar jaren niet meer ! Dus die Onzin van snelheid is de oorzaak gaat niet langer op Hé ? Er rijden meer en meer onoplettende bestuurders rond en de Frontale aanrijdingen zijn meer dan verdubbeld door de GSM achter het stuur !
 • Roger Kerhove

  2 weken geleden
  Het is meestal de auto die de boosdoener is volgens de fietsers , voetgangers , steps zij denken dat de rijbaan van hun is en altijd voorrang hebben , maar vergeten dat voor hun de zelfde regels gelden als voor de autobestuurder op de openbare weg. Ik heb nog nooit zulke toestanden gezien zoals nu meer dan 70% van de fietsers kent zijn wegcode niet , kom maar eens 1dag in Leuven toeren dan walg je van hun rijgedrag.
 • Patrick Marinus

  2 weken geleden
  Eddy, hier en daar hebben ze behoorlijke fietspaden maar er is nog enorm veel werk aan de winkel. Ik rij al 40 jaar met de motor maar ga de laatste meer te voet. Waar ik me mateloos aan stoor zijn die elektrische steps die met een noodgang de hoek afsnijden, soms met twee er op. Als je met een 25/u brommer rijdt moet je een helm op hebben, verzekerd zijn en op het fietspad. Zo'n step gaat soms een pak sneller en dan moet dat niet? Hier gaan nog ernstige ongevallen van komen...
 1. Zoontje Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Zoontje Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"