Abdelhamid en Younes Abaaoud. Er staan momenteel 271 personen op de nationale lijst van personen die verdacht worden van terrorisme. Een van de verdachten is Younes Abaaoud, het jongere broertje van Abdelhamid Abaaoud, een van de vermoedelijke kopstukken achter de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs.
Volledig scherm
Abdelhamid en Younes Abaaoud. Er staan momenteel 271 personen op de nationale lijst van personen die verdacht worden van terrorisme. Een van de verdachten is Younes Abaaoud, het jongere broertje van Abdelhamid Abaaoud, een van de vermoedelijke kopstukken achter de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. © AP, Twitter

Bijna 300 rekeningen van terreurverdachten bevroren: 82.000 euro in beslag genomen

De Belgische overheid heeft sinds 2016 exact 82.407 euro in beslag genomen op rekeningen van terreurverdachten. Ook blokkeerde ze 294 rekeningen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Het kan gaan om Syriëstrijders, of verdachten van de aanslagen in Brussel of Parijs, berichten de Sudpresse-kranten vandaag.

 1. Traumachirurg blikt terug op aanslagen 22/3: "Een terrorist zou ik ook gered hebben. Ik ben God niet, hè"
  PREMIUM

  Traumachi­rurg blikt terug op aanslagen 22/3: "Een terrorist zou ik ook gered hebben. Ik ben God niet, hè"

  Het is vandaag 22 maart. Twee jaar, 730 dagen of 17.520 uren na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek ruimt traumachirurg Stefaan Nijs (UZ Leuven) samen met zijn team nog steeds het menselijke puin dat een handvol terroristen achterliet. Eén troost: zelfs jaren tot aan z'n middel in de vloedgolf van miserie maken de topdokter niet bitter. "Ik vind het leven zinvoller na 22 maart."
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen