In 2017 heeft bpost 193 gevallen van verbale of fysieke agressie opgetekend ten opzichte van postbodes.
Volledig scherm
In 2017 heeft bpost 193 gevallen van verbale of fysieke agressie opgetekend ten opzichte van postbodes. © photo_news

Bijna 200 gevallen van agressie tegen postbodes in 2017

In 2017 heeft bpost 193 gevallen van verbale of fysieke agressie opgetekend ten opzichte van postbodes, een stijging met 58 procent in vergelijking met het jaar voordien. 

15 reacties

 • hugo van de velde

  5 jaar geleden
  Mensen die een postbode verbaal of fysiek beledigen of aanvallen moeten aangeklaagd worden EN berecht.
 • Yvan Lissens

  5 jaar geleden
  Wij hebben zeker niet te klagen van onze postbode. Ik heb veel respect voor deze mannen/vrouwen die dagelijks door weer en wind moeten om onze post te bedelen.
 • Jan Delafontaine

  5 jaar geleden
  Je moet ze wel herkennen. In buitengemeenten hebben ze telkens een proper herkenbaar uniform aan. Maar in Gent of Antwerpen lopen ze gekleed als antifa's of marginalen. Blijkbaar niet genoeg uniformen en bewijzen van goed gedrag mag de personeelsdienst ook niet meer vragen wegens de wet op de privacy.
 • Wilma Buttiens

  5 jaar geleden
  ik moet mijn postbode bewonderen in alle weersomstandigheden met zijn fiets,en natuurlijk tussen alle koren zit kaf,maar dat hebt ge in alle lagen van de bevolking,die mensen zitten en werken onder een enorme druk,vroeger konden we al eens een praatje doen met hem,nu is dat praktisch onmogelijk
 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Ik ben zeer tevreden van mijn postbode. Vriendelijk en gedienstig. Wie wilt die job doen voor zijn kleine wedde? Wie rijdt door weer en wind voor dat strontpreeke?