Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Aquafin

Bijna 16.000 Vlamingen lozen ongewild afvalwater

Door een gebrek aan afstemming tussen Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer lozen 15.800 Vlamingen ongewild afvalwater. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams fractievoorzitter Peter Van Rompuy (CD&V) aan minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). "Vlaanderen moet blijven investeren in zuiveringsinstallaties en werk maken van ontbrekende schakels in het leidingennetwerk", zegt hij.

 1. ONZE OPINIE. Het kan niet dat Jambon ‘s morgens zegt dat het stikstofakkoord niet kan verbroken worden en dat twee uur later Gwendolyn Rutten er gaten in schiet
  PREMIUM
  24

  ONZE OPINIE. Het kan niet dat Jambon ‘s morgens zegt dat het stikstofak­koord niet kan verbroken worden en dat twee uur later Gwendolyn Rutten er gaten in schiet

  Jo Brouns is de kersverse minister van Landbouw die voor CD&V de boerenkrijg moet organiseren in de Vlaamse regering. Het onontgonnen Limburgse talent van 47 wil het moeizaam gesloten akkoord tussen CD&V, Open Vld en N-VA kunnen aanpassen als dat nodig is. Maar (nog) niet Jo Brouns, wél Gwendolyn Rutten (Open Vld) ontpopt zich tot de gesel van die stikstofdeal en dus van de Vlaamse regering.
 2. Neerslagtekort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  Neerslagte­kort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  De voorspelde regen voor de komende dagen zal ontoereikend zijn om de heersende droogte te verhelpen. Om die reden wordt er steeds meer gevreesd voor code oranje. In dat geval zouden er boetes kunnen worden uitgedeeld aan mensen die hun auto wassen, de tuin sproeien of hun zwembad vullen. Toch lijkt code geel voorlopig voldoende. “Niets wijst erop dat we richting code oranje gaan”, zegt Katrien Smet, woordvoerder van de Vlaamse Milieumaatschappij. Ook een sproeiverbod ligt bij de volgende vergadering van de droogtecommissie niet op tafel.