De politie controleert op het dragen van mondmaskers in Antwerpen.
Volledig scherm
De politie controleert op het dragen van mondmaskers in Antwerpen. © BELGA

Bijna 148.000 zaken tegen corona-overtreders opgestart sinds maart

Sinds de eerste coronamaatregelen van maart zijn 147.969 zaken opgestart tegen mensen die de regels schonden. Dat blijkt uit cijfers van de parketten in ons land, meldt de VRT-nieuwsredactie donderdag. "Het gaat om spuwers en mensen die de avondklok of het samenscholingsverbod negeerden", zegt An Schoonjans, persmagistraat van het college van procureurs-generaal.

19 reacties

 • Guido Winderix

  1 maand geleden
  En wat zal de boete zijn voor de heer Tommelein ? Vermoedelijk 0,00 euro.
 • bruyninckx jim

  1 maand geleden
  Ben eigenlijk verbaasd over de snelheid dat deze feiten afgehandeld worden en dat terwijl mijn buurman en slachtoffer van een inbraak al meer als 3 jaar aan het wachten is voor de daders (eveneens bekend) hun straf kennen. Moet er uiteraard niet bij vermelden dat de geleden schade nog steeds niet vergoed is.
 • freddy milants

  1 maand geleden
  Enkel voor de man uit de straat. Voetballers, politici en mensen met twee paspoorten enz enz zijn er niet bij.
 • pol van de velde

  1 maand geleden
  Hebben rechters een mondmasker aan in de rechtszaal en zitten die dan ook 1,5m uit elkaar? In dit land lossen ze alles op door boetes te laten betalen.
 • odet debever

  1 maand geleden
  zal een groot lockdownfeestje worden in de rechtbank
 1. LIVE. Volg hier persconferentie na Overlegcomité: niet-essentiële reizen naar buitenland verboden tot 1 maart, kappers kunnen heropenen op 13 februari
  Play

  LIVE. Volg hier persconfe­ren­tie na Overlegco­mité: niet-essentiële reizen naar buitenland verboden tot 1 maart, kappers kunnen heropenen op 13 februari

  De eerste beslissingen van het Overlegcomité sijpelen stilaan binnen. Zo komt er een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. Kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Ondertussen stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Wel daalt het gemiddeld aantal overlijdens met bijna 10 procent. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"