Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Bijna 10 keer zoveel onderaannemers op werf van ingestorte school, sectorfederatie en vakbonden reageren: “Veiligheid op bouwwerven moet beter”

De Confederatie Bouw en de vakbonden roepen op om de veiligheid op bouwwerven te verhogen. Dat doen ze naar aanleiding van een onderzoek van ‘VTM NIEUWS' en ‘Het Laatste Nieuws’, waaruit blijkt dat de hoofdaannemer van de ingestorte school in de wijk Nieuw Zuid in Antwerpen loog tegen de stad over het aantal onderaannemers. Vanuit politieke hoek komt kritiek: “Dat de stad Antwerpen zo slecht op de hoogte is van wie er werkt en wat er op haar werven gebeurd, is schuldig verzuim.”

22 reacties

 • Diana EnBob Van Puymbroeck

  1 maand geleden
  zolang de aanbesteding wordt toegewezen aan de laagste bieder ipv aan de beste bieder zal dit blijven duren
 • Pieter Janssens

  1 maand geleden
  Lopen er op de werf dan geen aanspreekpunten van de vakbond rond, normaal verplicht boven een bepaald aantal.
 • Walter Thomassetti

  1 maand geleden
  Het is niet enkel in "den bouw" waar arbeidsregels overtreden worden! In plaats van het teveel aan politiekers en hun administratie, stel wat inspecteurs aan die de arbeidswetten kunnen controleren en bestraffen. Nu wordt er gesjoemeld dat het een lieve lust is. Leve het liberalisme!
 • Henri Meinertzhagen

  1 maand geleden
  Waarom weet de vakbonden hier niet van. Of wensen ze van niets te weten ?
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Natuurlijk zegt de sectorfederatie dat de veiligheid beter moet op de werven. Dat zeggen ze elke keer als er iets misloopt. De volgende keer zeggen ze dat opnieuw.
 1. Burgemeesters centrumsteden vragen meer geld voor lokale besturen: “Situatie is bijzonder zorgwekkend”

  Burgemees­ters centrumste­den vragen meer geld voor lokale besturen: “Situatie is bijzonder zorgwek­kend”

  “Dit is de crisis te veel.” De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vraagt na een vergadering van de dertien centrumsteden aan de Vlaamse regering om de financiering van steden en gemeenten te verhogen tot op het niveau van de inflatie. Ook roepen de burgemeesters de federale regering op om “lokale besturen deze crisis niet in de kou te laten staan”.
 2. Hoofdaannemer loog tegen stad Antwerpen: geen 27, maar 249 onderaannemers op de werf van ingestorte school Nieuw Zuid
  PREMIUM

  Hoofdaanne­mer loog tegen stad Antwerpen: geen 27, maar 249 onderaanne­mers op de werf van ingestorte school Nieuw Zuid

  Op de werf van de basisschool in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid, die vorig jaar instortte, waren minstens 249 onderaannemers geregistreerd of aan de slag. Bijna tien keer zoveel als hoofdaannemer Democo aan de stad gezegd had. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’. Ook werkte Democo samen met niet-erkende onderaannemers. Dat alles ten koste van de veiligheid op de werf.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.