RV
Volledig scherm
© RV

Bijna 1 op 3 voelt zich erg eenzaam volgens nieuwe enquête Sciensano

Bijna een derde (29 procent) van de volwassen bevolking in ons land heeft last van ernstige eenzaamheid. Dat blijkt uit de nieuwe Covid-19-gezondheidsenquête van gezondheidsinstituut Sciensano. Bijna twee op drie (63 procent) zijn ontevreden over hun huidige sociale contacten.

28 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 maanden geleden
  Maar ik ben graag alleen, van niemand last en doen en laten waar ge goesting in hebt. "Single" is trouwens veel plezanter dan "LP" !
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Agnes volledig met u eens ! De jeugd moet leren creatief te zijn in plaats van te zagen ! Er zijn dingen genoeg om eens uit te proberen zonder gsm !
 • Erik Meers

  4 maanden geleden
  Begrijp de jeugd niet echt , nu gaan ze demonstreren en geven ze illegale feestjes want ze zijn toch zo sociaal en kunnen niet zonder menselijk contact . Ik werk in de horeca en zie steeds jonge mensen in groepjes staan maar dan uren op hun gsm staren zonder ook maar 1 woord te zeggen , ook hoor ik van andere ouders dat ze hun kinderen voor corona moesten verplichten om eens onder de mensen te komen want anders zaten ze de ganse dag achter hun pc of tv .
 • Veronica Voorhelst

  4 maanden geleden
  Ouderen hebben ze niet bevraagd, die zijn altijd alleen, Corona of niet Doe daar iets aan.
 • Tessa vandermout

  4 maanden geleden
  Dit is het resultaat van het huidige ik-persoontje binnen de mens. Het egoïsme en individualisme primeert en in relaties wordt niet meer geïnvesteerd want geen enkele partner is nog goed genoeg. Wees dus nog maar lekker lang eenzaam want alles openen zal daar niks aan veranderen. Enkel de sociale media zullen gevoed worden om zich nog meer te kunnen profileren.