Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert campagnes rond asiel en migratie, voorziet een eerste onthaal voor asielzoekers en staat hen bij met juridisch advies en vormingen.
Volledig scherm
Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert campagnes rond asiel en migratie, voorziet een eerste onthaal voor asielzoekers en staat hen bij met juridisch advies en vormingen. © BELGA - Thijs Vanderstappen

Bijna 1.600 deelnemers voor zevende Refugee Walk

In Antwerpen is zondagochtend het startschot gegeven van de zevende editie van de Refugee Walk, een wandelevenement dat de aandacht wil vestigen op de vluchtelingenproblematiek en er ook geld voor inzamelt. Dit jaar nemen 1.581 wandelaars deel aan een van de verschillende afstanden. Zij haalden samen al meer dan 300.000 euro op.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Steeds meer ‘interculturele’ koppels in België. “Ik heb Ahmed stiekem getest door geld op tafel te laten slingeren”
  PREMIUM

  Steeds meer ‘intercul­tu­re­le’ koppels in België. “Ik heb Ahmed stiekem getest door geld op tafel te laten slingeren”

  Een leven opbouwen met iemand van een andere afkomst: het is niet makkelijk, getuigen Margot (27) en wederhelft Ahmed (33) en Lilia (66) en haar partner Peter (72). Maar ondanks grote culturele verschillen overwon hun hartstocht en genieten zij nu van het beste van twee werelden. Het staat wel meer Vlamingen te wachten: naar schatting zullen 4 op de 10 relaties in onze contreien tegen 2050 intercultureel zijn. “Familie en vriendinnen waarschuwden me dat Ahmed gewoon geldige papieren wilde en hij helemaal zou veranderen. ‘Je zal zien: straks moet je een hoofddoek dragen.’”
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.