Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

Bijkomende federale steun voor NMBS en Infrabel om verliezen door coronapandemie te compenseren

De federale regering gaat nieuwe steun toekennen van 33,7 miljoen euro aan NMBS en Infrabel om de verliezen gelinkt aan de coronapandemie te compenseren. Dat meldt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) zaterdag.

22 reacties

 • molly DE RIDDER

  3 maanden geleden
  Ja die Kitir is zich ook dik in de picture aan het zetten en gooit ook met subsidies als Minister van Ontwikkelingssamenwerking, hopelijk niet hetzelfde gedrag als haar collega Sihame El Kaouakibi. Want die komt er ook mee weg zonder straf.
 • Pierre Vaneylen

  3 maanden geleden
  Elk excuus is goed. Dit is er ééntje van de zovelen. Bij de NMBS zijn ze veel beter in staken dan in werken, dan kunnen ze in één keer paletten versleuren voor brandstapels waar ze anders een heftruck , 15 man personeel en drie vergaderingen voor nodig hebben.
 • frans Venloo

  3 maanden geleden
  Dat ze eerst een kenbaar maken hoeveel deze al aan belastingsgeld ( subsidies) jaarlijks ontvangen .Politiek benoemden staan aan de top en grinniken lustig verder
 • Erik Bervoets

  3 maanden geleden
  Hopla, weeral wat miljoenen uit de blijkbaar nooit leegrakende staatskas. Het kan niet op. Behalve voor de gewone werkende mens. Voor die is het geld wel op.
 • Ludo Hermans

  3 maanden geleden
  Als dat geld maar weer niet via een zijspoor, ietwat bewust, bij de verkeerden terecht komt!
 1. Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs springen in om lerarentekort op te vangen

  Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijs­in­spec­teurs springen in om lerarente­kort op te vangen

  Al negentien scholen hebben aan de Vlaamse overheid gemeld dat ze tijdelijk sluiten, en dat zullen er in de komende dagen en weken meer worden, veelal door personeelsuitval. Inspecteurs van de Onderwijsinspectie zullen daarom in de komende weken de kans krijgen om in de bres te springen, om scholen met veel leerkrachten in quarantaine uit de nood te helpen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag.