rv
Volledig scherm
© rv

Bij teruggekeerde reizigers in Brussel test bijna een op de twintig positief

De positiviteitsgraad, het aantal positieve tests op het totale aantal uitgevoerde coronatests, is afgelopen woensdag in Brussel gestegen van 2,1 tot 2,5 procent. De positiviteitsgraad is een maatstaf voor de circulatie van het coronavirus. Bij terugkerende reizigers ligt ze zelfs op 4,4 procent, zegt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

11 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Dit gaat nog jaren aanslepen ,de Spaanse griep duurde 5 jaar en toen werd er niet gereisd we zitten in het 2 e jaar nu en er wordt weer rond de wereld gereisd en er komen er veel besmet terug conclusie: we zullen er nog vele jaren mee opgescheept zitten !
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Het vaccinatie paspoort werkt dus niet . U toont u paspoort, mag overal binnen en de kous is af ? Hebben we het nog allemaal op een rijtje ? In Ijsland blijkt LIEFST 75% van de volledig gevaccineerden terug besmet te zijn. Het is duidelijk ; de variant ( men spreekt steeds over Delta, maar er zijn honderden varianten) is sneller dan de reactie van de vaccins. Uiteindelijk zullen de groepen met het sterkste eigen immuunsysteem er het beste vanaf komen .
 • Els Martin

  1 jaar geleden
  De wijsneuzen generatie dus...
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Volgend jaar deze tijd zijn we er nog niet van verlost als het zo blijft gaan. De mens , het meest egoïstische exemplaar op de planeet.
 • Luciano Padua

  1 jaar geleden
  En wanneer gaan ze controles doen aan de grensovergangen?Het zouden wel heel hogere cijfers bedragen, maar er wordt gewoonweg niets gedaan.