rv
Volledig scherm
© rv

Bij teruggekeerde reizigers in Brussel test bijna een op de twintig positief

De positiviteitsgraad, het aantal positieve tests op het totale aantal uitgevoerde coronatests, is afgelopen woensdag in Brussel gestegen van 2,1 tot 2,5 procent. De positiviteitsgraad is een maatstaf voor de circulatie van het coronavirus. Bij terugkerende reizigers ligt ze zelfs op 4,4 procent, zegt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

11 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Dit gaat nog jaren aanslepen ,de Spaanse griep duurde 5 jaar en toen werd er niet gereisd we zitten in het 2 e jaar nu en er wordt weer rond de wereld gereisd en er komen er veel besmet terug conclusie: we zullen er nog vele jaren mee opgescheept zitten !
 • werner vanhoutte

  2 maanden geleden
  Het vaccinatie paspoort werkt dus niet . U toont u paspoort, mag overal binnen en de kous is af ? Hebben we het nog allemaal op een rijtje ? In Ijsland blijkt LIEFST 75% van de volledig gevaccineerden terug besmet te zijn. Het is duidelijk ; de variant ( men spreekt steeds over Delta, maar er zijn honderden varianten) is sneller dan de reactie van de vaccins. Uiteindelijk zullen de groepen met het sterkste eigen immuunsysteem er het beste vanaf komen .
 • Els Martin

  2 maanden geleden
  De wijsneuzen generatie dus...
 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  Volgend jaar deze tijd zijn we er nog niet van verlost als het zo blijft gaan. De mens , het meest egoïstische exemplaar op de planeet.
 • Globus Van

  2 maanden geleden
  En wanneer gaan ze controles doen aan de grensovergangen?Het zouden wel heel hogere cijfers bedragen, maar er wordt gewoonweg niets gedaan.
 1. Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”
  PREMIUM

  Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”

  Misschien loopt u er liefst van al in een grote boog omheen, maar u kent ze vast: de kruisspin. Zeker in deze tijd van het jaar zitten ze liefst van al in hun grote web - tussen twee struiken in de tuin of in het raamkozijn, maar altijd buiten - te wachten tot er een vliegje of een mug in blijft kleven. Maar hoeveel van die spinnen zijn er? Zijn het er meer dan vroeger of net minder? En overleven ze beter of net slechter in onze steeds meer verstedelijkte en opwarmende steden en gemeenten? Dat wil bioloog Bram Vanthournout (36) graag weten, dus lanceren de UGent, Natuurpunt en de Belgisch Arachnologische Vereniging (ARABEL) de allereerste grote Vlaamse spinnentelling.