Guy Cox van brasserie Excelsior  bereidt zich voor op een winterterras voor zijn klanten om het slechte voorjaar goed te maken door de coronalockdown.
Volledig scherm
Guy Cox van brasserie Excelsior bereidt zich voor op een winterterras voor zijn klanten om het slechte voorjaar goed te maken door de coronalockdown. © Florian Van Eenoo Photo News

Bij slecht weer op café? Vlaanderen wordt groot winterterras

Vlaanderen wordt één groot winterterras - tenminste, als het van de cafébazen afhangt. “Met ons winterterras kunnen we 80 mensen extra ontvangen. Buiten bovendien, want dat vragen de klanten zélf”, zegt Guy Cox van Brasserie Excelsior in Brasschaat. 

  1. ASSISEN. De moord met het antieke revolvertje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood
    PREMIUM

    ASSISEN. De moord met het antieke revolver­tje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood

    Voor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van “een ongeluk”.